Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum creşti preţul unei locuinţe la vânzare sau la închiriere

Cinci elemente de care trebuie sa tii seama
Cum creşti preţul unei locuinţe la vânzare sau la închiriere
Nu stii niciodata ce-ti aduce viitorul. Daca esti proprietarul casei sau apartamentului in care locuiesti, e foarte important sa cunosti valoarea locuintei tale.

Decizia de a vinde sau inchiria trebuie luata in cel mai favorabil moment de pe piata, dar ceea ce conteaza pana la urma este cat valoreaza proprietatea in ochii potentialilor clienti.

Un element decisiv, destul de subiectiv si usor de administrat de catre proprietar, e felul cum arata locuinta.

Cu siguranta ai vazut anunturi imobiliare cu imagini dezamagitoare din apartamente si case peste care ai trecut mai departe, fara a fi interesat de o eventuala negociere. Da, pretul e important, dar nimeni nu vrea sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta in care sa nu poata sta.

De felul cum arata depinde intr-o mare masura pretul la care se incheie tranzactia.

Daca intr-adevar vrei sa cresti semnificativ valoarea unei proprietati pentru vanzare sau inchiriere, e indicat sa iei legatura cu un expert in design interior.

Poti dezvolta un proiect de redecorare, folosind aplicatia realizata de interioronline.ro.

Iata 5 elemente de care trebuie sa tii cont pentru a creste valoarea locuintei:

1. Peretii - sa nu existe fisuri si mucegai. Tot ce inseamna urme de inundatii ale vecinilor, eventuale crapaturi aparute de-a lungul timpului trebuie indepartate si remediate.

2. Parchetul, indiferent de calitatea lui, trebuie sa arate bine, sa fie intretinut. Petele, umflaturile si crapaturile scad puternic valoarea locuintei.

3. Baile sunt elemente critice in ce priveste decizia de cumparare sau de inchiriere. Trebuie sa fie functionale, curate si luminoase.

4. Ferestrele. E indicat sa fie din tamplarie noua PVC (termopan). De asemenea, nu sunt acceptate geamuri crapate sau deficiente de functionare vizibile. Trebuie inlaturate zgarieturile, urmele de vopsea veche si refacuta izolatia. Ferestrele de culoare alba sunt de preferat.

5. Bucataria. E important sa fie dotata cu tot ce trebuie intr-o gospodarie, iar aparatura sa arate noua si sa functioneze. Masina de spalat vase si cea de uscat rufe reprezinta plusuri care cresc valoarea proprietatii, mai ales in cazul inchirierii.

Acestea sunt doar cateva din elementele de care trebuie sa tii seama pentru ca proprietatea sa fie in cea mai buna forma in cazul vanzarii sau inchirierii.

Dar nu uita ca si mobilierul si elementele de design care creeaza atmosfera locuintei sunt importante.

Cu cat acorzi mai multa grija amanuntelor, cu atat produsul pe care-l scoti pe piata va fi mai atragator.

Contacteaza-ne daca ai nevoie de un proiect de design interior!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Interior Online