Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum analizezi starea unui acoperiș vechi dupa o furtună sau ploaie abundentă

Acoperisurile vechi si vremea severa nu coabiteaza niciodata. Iarna aduce adesea conditii meteorologice severe, atat ca intensitate a vantului, depuneri abundente de zapada, cat si diferente mari de temperatura intre zi si noapte si chiar perioade mari cu temperaturi foarte scazute.
Cum analizezi starea unui acoperiș vechi dupa o furtună sau ploaie abundentă
Vara si toamna ne intalnim cu ploi abundente, manifestari meteorologice severe, cu furtuni violente si cu volum mare de precipitatii, care de multe ori provoaca si inundatii pe zone extinse.

Aceste probleme intalnite atat iarna cat si vara, impun din partea dumneavoastra grija si periodic, inspectia vizuala a acoperisului, peretilor interiori si exteriori de sub invelitoare.

Cum analizez cele observate in interiorul si exteriorul case si acoperisului?

Infiltrarea apei pe ultimul tavan de sub invelitoare indica faptul ca exista o deteriorare a acoperisului.
Dar nu toate scurgerile sunt la fel de evidente cum credeai, pentru a verifica, plimbati-va in interiorul casei, verificand petele umede unde peretii casei si tavanul se intalnesc cu peretii exteriori.

Cautati apoi in exteriorul casei in zona unde ati vazut infiltratii in interior, deteriorari vizibile.

Daca gasiti peretii exterior sau zone unde sunt urme de deteriorare a finisajelor exterioare trebuie sa faceti urmatoarele verificari:
- Sistemul de preluare ape pluviale , adica jgheaburile si burlanele, daca au elemente desprinse, deformate sau fisurate de la inghet - dezghet.
- Zona de sub streasina, respectiv sageacul cladirii, daca are deteriorari vizibile
- Daca iarna, in zona sageacului se formeaza turturi mari care coboara pe perete, sau stau precum ciorchinii atarnati de jgheaburi, acolo sigur ai o problema de termoizolatie interioara in zona de sub invelitoare care iarna este incalzita, in aceste zone fiind pierderi foarte mari de caldura din interior, care la contactul cu aerul rece din exterior formeaza turturii.

Dupa finalizarea vizualizarii problemelor de la sistemul de preluare ape pluviale, treceti la verificarea vizuala a acoperisului, functie de tipul de acoperis verificati daca nu sunt elemente de acoperis deplasate, sau se vad fisuri sau spatii neacoperite datorita deplasarii elementelor de invelitoare.

In final, verificati exterior si interior zonele de luminatoare sau ferestre de mansarda, cosuri de fum, conducte de aerisire care ies prin acoperis, panouri solare montate pe invelitoare, antene de satelit, etc.

Notati cele observate si urmariti in perioada urmatoare, daca petele reapar dupa o furtuna puternica de vara sau dupa o perioada cu zapada abundenta si fluctuatii mari de temperatura zi/noapte.

In situatiile de infiltratii, la acoperisurile vechi, exista tendinta aproape generala de a face remedieri locale, fara a vedea riscul ca la urmatoarea furtuna sa apara aceleasi probleme in zonele imediat alaturate zonelor de renediere, un acoperis vechi putand ceda in orice zona.
Va recomandam sa actionati ECONOMIC si in locul remedierilor care nu se vor opri niciodata, sa decideti inlocuirea invelitorii, cu o invelitoare noua, dintr-un material de calitate, care sa va asigure o casa sigura si etansa la intemperii, dar care in plus va creste valoarea propietatii dumneavoastra, asigurand si un aspect elegant.
Noi va recomandam invelitorile cu Tigla metalica cu acoperie de piatra naturala Metrotile, care unesc taria metalului de cea mai buna calitate cu rezistenta exceptionala a pietrei naturale, intr-o paleta larga de culori si forme , care sa multumeasca orice gust.
Cum analizezi starea unui acoperiș vechi dupa o furtună sau ploaie abundentă
Cum analizezi starea unui acoperiș vechi dupa o furtună sau ploaie abundentă
Cum analizezi starea unui acoperiș vechi dupa o furtună sau ploaie abundentă

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România