Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum alegi ușa de intrare fără să compromiţi designul

Ai decis că este momentul să schimbi ușa de la intrare sau tocmai îți finisezi locuința și trebuie să montezi o ușă potrivită cu restul construcției?
Cum alegi ușa de intrare fără să compromiţi designul
Pixabay

Alegerea unui produs ideal poate fi dificilă, chiar dacă ai la dispoziție sute de variante. Ba mai mult, când opțiunile sunt nenumărate, decizia devine tot mai grea.

În mod cert, îți dorești să achiziționezi o ușă durabilă și rezistentă în orice condiții, care să îți ofere calitate și siguranță. Cu toate acestea, te preocupă și designul casei. Ei, bine, află că nu este nevoie să faci compromisuri.

Iată cum să alegi o ușă de intrare potrivită pentru casa ta!

Ține cont de nuanțe

Culorile reprezintă cea mai simplă modalitate de a integra un element nou într-un design deja stabilit. Dacă locuința ta este deja renovată, iar ușa de la intrare trebuie să fie aleasă în curând, folosește gama cromatică pentru a lua cea mai bună decizie.

De exemplu, dacă locuința merge pe o combinație de maro închis și alb, alege o ușă în nuanțe de maro asemănătoare. În cazul în care fațada casei tale este deschisă la culoare și se bazează pe lemn natur, o ușă în aceleași tonuri se va integra perfect.

Alege întotdeauna să asortezi ușa cu elementele puternice ale fațadei, precum nuanța zidăriei sau a acoperișului. Astfel, vei crea un echilibru cromatic, iar casa va căpăta un aspect îngrijit și modern.

Alege un material potrivit

De regulă, oamenii optează pentru uși metalice, când vine vorba despre intrarea în locuință. Acesta este un material extrem de rezistent, sigur și durabil, care se deteriorează mult mai greu decât lemnul.

Cu toate acestea, nu orice locuință va arăta bine cu o ușă din metal. Există cazuri în care designul casei tale, mai ales dacă stai la curte, va fi perturbat de o ușă greoaie, din oțel.

În aceste cazuri, ai două variante principale. Poți opta pentru o ușă din lemn rezistent, special concepută pentru a spori securitatea gospodăriei tale, sau poți alege o ușă metalică delicată, simplă, într-o nuanță potrivită cu tencuiala casei tale. Orice ai alege, lemn sau metal, cumpără o ușă intrare de calitate superioară, cu sisteme de siguranță complexe, care să îți ofere confort și liniște.

Ține cont și de interior

Majoritatea persoanelor privesc ușa de la intrare dintr-o perspectivă „exterioară”. Într-adevăr, ușa este vizibilă de afară, însă și din interiorul casei tale. Fie că locuiești la bloc sau la curte, ușa de la intrare impactează și designul interior, fără îndoială.

De aceea, este recomandat să ții cont și de acest lucru atunci când alegi ușa. Gândește-te la felul în care ușa se va integra în hol sau în spațiul spre care se deschide.

De exemplu, în cazul în care ai un living open space, asigură-te că ușa va arăta armonios în combinație cu mobilierul și gama cromatică aleasă pentru sufragerie și bucătărie.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să schimbi ușa de la intrare ori de câte ori faci modificări în interior, ci doar să fii atent la elemente de bază, care vor fi întotdeauna acolo.

Ușa simplă versus ușa cu texturi și elemente decorative

Unele persoane preferă cu desăvârșire ușile simple, alte persoane adoră ușile cu detalii chic, iar altele nu se pot decide niciodată. Dacă faci parte din a treia categorie, încearcă să determini ce tip de ușă s-ar potrivi cel mai bine în casa ta, pe termen lung, chiar și atunci când vei decide să renovezi din nou.

O ușă simplă poate fi alegerea ideală când ai o casă cu design minimalist, în timp ce o ușă de ornamente sau inserții de ferestre poate arăta superb într-o locuință elegantă și sofisticată.

În final, alegerea îți aparține, așa că ia în calcul reperele de mai sus, dar ține cont și de propria intuiție și de gusturile personale!

Alte articole interesante