Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum alegi modelul potrivit de pompă submersibilă

Alegerea Pompei Submersibile nu este o chestiune simpla! 75% dintre problemele de exploatare a forajului sau chiar de nisipare a putului forat sunt generate de o exploatare incorecta care pleaca de la o alegere gresita a pompei si / sau de la o amplasare gresita.
Cum alegi modelul potrivit de pompă submersibilă

De aceea, oferim tuturor clientilor nostri consultanta gratuita pentru a stabili impreuna cea mai buna / potrivita varianta pentru nevoile utilizatorilor, dar si in functie de parametrii forajului exploatat.

Se disting 2 variante:

  • Pompare in sistem deschis, intr-un vas de acumulare care comunica cu atmosfera, de unde apa este preluata catre consumatori de un sistem de pompare (hidrofor) separat - se foloseste atunci cand debitul capabil al forajului nu poate satisface consumul in momentele de varf de consum. Este sistemul cel mai simplu, in care un comutator / plutitor comanda pompa sa porneasca sau sa se opreasca in functie de nivelul apei din bazin. Este nevoie sa se cunoasca in detaliu parametrii forajului, adica debit, nivel hidrostatic, nivel hidrodinamic, pozitia filtrelor etc. O fisa este nemaipomenita.
  • Pompare in regim hidrofor, in sistem inchis, sistem in care pompa submersibila tine sub presiune toata reteaua de consumatori. Lucrurile se complica foarte mult, pe langa parametrii forajului trebuie sa stim ce nevoie sunt la consumatori (debit, presiune) - in functie de care se dimenzioneaza un vas de expansiune, se alege pompa, dar si modul de comanda al pompei (presostat electromecanic, presostat electronic, variator de turatie/inverter). Conteaza si daca la locatie exista o camera tehnica uscata si / sau toate echipamentele se monteaza in caminul forajului etc.

Primii parametrii in alegerea pompei submersibile sunt:

- tensiunea de alimentare: 220 v sau 380 v
- diametrul forajului in care sa va monta (si pozitia filtrelor). Nu este permisa montarea pompelor submersibiule in dreptul filtrelor forajului
- debitul nominal / mediu al pompei submersibile
- inaltimea maxima si cea medie de pompare

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PompeSubmersibile.ro