Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Construieste cu incredere, timpul e cea mai buna garantie!

Construieste cu incredere, timpul e cea mai buna garantie!

 

Caramizi facute din noroi modelat datand din 7500 i.Hr. au fost gasite in regiunea Tigris din Mesopotamia si inca de atunci, caramida a ajutat la definirea mediului de constructie a multor natiuni dezvoltate. In timp ce metodele de productie s-au schimbat in timp, capacitatea caramizii de a oferi protectie de incredere pe o perioada indelungata de timp a ajutat-o sa-si pastreze popularitatea in domeniul constructiilor. "Principalul beneficiu in realizarea zidarie cu caramida este longevitatea", explica Dr. Ali Arasteh,  inginer la BDA (Brick Development Association). "Nu exista nici un alt material de constructie, care ofera o astfel de performanta de lunga durata, cu intretinere minima si costuri scazute de punere in opera.

 

Desi procesele implicate in productia de caramida inseamna ca aceasta are un nivel ridicat de energie incorporata si de dioxid de carbon, aceasta este doar o consideratie atunci cand se determina acreditarile ecologice. Ghidul verde al Building Research Establishment da structurilor de caramida cel mai mare rating, A +, datorita longevitatii lor si consumului redus de energie pe durata lor de viata. Datorita cerintelor de intretinere reduse, emisiile de CO2 din caramida intr-un metru patrat de zidarie pe o durata de viata de 150 ani, echivaleaza cu 0.000186 tone de CO2/metru patrat/pe an.

 

Popularitatea caramizii ramane la fel de robusta si hotarata ca structurile construite din ea si continua sa ofere o forma durabila si eficienta  de constructie.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România