Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Complex de locuinte colective care isi respecta vecinii

 

Complexul de locuinte colective, One Church Square este amplasat pe strada Vauxhall Bridge o artera aglomerata astfel ca echipa de arhitecti a decis sa organizeze constructia pentru a profita de zonele mai linistite, pozitionand intrarea in piata publica din fata bisericii. Aceasta solutie ofera ocazia revitalizarii spatiului urban al pietei si in acelasi timp sustine relatia dintre noua constructie si monumentul istoric.

 

Investitia in valoare de 5.5mil de lire sustinuta de Fundatia Dolphin Square, pune la dispozitia localnicilor 39 de apartamente organizate pe cinci etaje. Majoritatea unitatilor locative au fost destinate in special salariatilor din sectorul public, precum invatamant, sanatate, politie si doar 8 apartamente au fost inchiriate la valoarea pietei. Arhitectii au propus la nivel volumetric organizarea apartamentelor in jurul unei curti interioare acoperita printr-un luminator din sticla.

 

Terasa amenajata pe acoperis a fost gandita sa fie un spatiu in aer liber, potrivit pentru socializare si petrecerea timpului liber, astfel incat noii locatari sa fie incurajati sa discute si sa se cunoasca. Amplasat intr-o zona protejata, constructia avand o suprafata 2400mp se remarca printr-o selectie de materiale si finisaje menite sa ofere o estetica potrivita contextului urban.

 

Desi vorbim despre un complex rezidential cu apartamente accesibile la pret, acesta a beneficiat de o serie de solutii menite sa ii asigure eficienta, incadrandu-se in cerintele nivelului 4 al Codului pentru Locuinte durabile. Pentru respectarea cerintelor exigente din tema de proiectare impusa de Consilul Orasului Westminster arhitectii au integrat o serie de strategii si echipamente printre care o anvelopanta cu un grad ridicat de termoizolare, parasolare care protejeaza interioarele de supra-incalzire, un sistem de ventilare mecanic cu recuperare de caldura si o serie de panouri foto-voltaice pe acoperis care ajuta la producerea necesarului de energie electrica.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://backstage.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România