Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cofraje pierdute pentru parcarea subterană a stației OVives din Geneva

Solutia prezentata este foarte potrivita si pentru parcarile de care duc lipsa Bucurestiul si celelalte municipalitati, atat prin economicitate, cat si prin faptul ca nu necesita spatii tehnologice suplimentare adiacente, nici provizorii.
Cofraje pierdute pentru parcarea subterană a stației OVives din Geneva
Geoplast

Noua statie OVives face parte din proiectul de renovare a popularului cartier cu acelasi nume din centrul Genevei. Aceasta va fi una dintre statiile viitoarei retele feroviare transfrontaliere Leman Express, care va transporta zilnic circa 50.000 de persoane.

 

Statia va fi epicentrul unui amplu proiect, care va include constructia de magazine, cladiri de apartamente, centre sportive, restaurante, bistro un veritabil oras in miniatura in centrul Genevei.

 

Pentru realizarea planseelor la parcarea subterana, INGENI, un jucator major in industria ingineriei structurale a Elvetiei, a ales solutia tehnica oferita de cofrajele pierdute New Nautilus Evo.

 

INDUNI, una dintre cele mai importante companii de constructii din Elvetia, este pe deplin satisfacuta de performanta corpurilor New Nautilus Evo: productivitatea executiei a fost similara cu cea a planseelor din beton masiv. In plus, datorita ambalarii compacte, cofrajele New Nautilus Evo s-au dovedit foarte usor de manipulat, ocupand putin spatiu pe santier.

 

Solutia cofrajelor pierdute, oferita de Geoplast, este perfect compatibila cu traditia elvetiana a constructiilor, care promoveaza structuri din beton masiv. Datorita corpurilor New Nautilus Evo, greutatea planseelor s-a redus cu aproape 20%, ceea ce a redus, de asemenea, si numarul de grinzi necesare.

 

Totodata, folosirea unei cantitati mai mici de beton s-a tradus prin reducerea pe ansamblu a emisiilor de CO2. Angajamentul fata de sustenabilitate se remarca si prin utilizarea de materiale 100% reciclate pentru productia elementelor de plastic.

 

Fiabilitatea tehnica, multiplele avantaje si timpul de executie rapid constituie elementele esentiale ale succesului proiectului OVives, iar Geoplast este mandru sa faca parte din el.

 

GEOPLAST pune la dispozitie asistenta tehnica de proiectare atat proiectantilor, cat si municipalitatilor interesate.

 

Vezi si Un santier atipic din inima Orleansului

Cofraje pierdute pentru parcarea subterană a stației OVives din Geneva
Geoplast

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
REDA
Lucru în România