Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai noi tendințe în arhitectura de interior la SHARE Interiors Forum, 22 mai

Cel mai important forum internațional dedicat arhitecturii spațiilor în care locuim, trăim și muncim se va desfășura pe 22 mai la Radisson Blu Hotel București.

Cele mai noi tendințe în arhitectura de interior la SHARE Interiors Forum, 22 mai

Eveniment dedicat arhitecturii de interior și conceptului de "good living architecture"; speakeri invitați din România, Republica Moldova, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Grecia, Marea Britanie, Serbia, Olanda,Taiwan; studii de caz privind proiecte premiate la nivel internațional; dezbatere: Inteligența artificială în designul interior; reuniune profesională adresată arhitecților, arhitecților de interior, designerilor de interior, deschisă dezvoltatorilor și investitorilor în arhitectura de calitate.

Interioarele clădirilor își lasă amprenta asupra orașelor, locurilor și spațiilor în care trăim și lucrăm. SHARE Architects dedică un eveniment personalizat programului de arhitectură de interior și conceptului de ”good living architecture”.

Cea de-a doua ediție a Forumului SHARE Interiors România va avea loc pe 22 mai 2023, la Radisson Blu Hotel din București, cu scopul de a conecta arhitecții și designerii cu branduri și experți de top în arhitectură, tehnologie și design interior.

Evenimentul se adresează investitorilor și dezvoltatorilor, antreprenorilor, arhitecților, arhitecților de interior, designerilor precum și companiilor cu soluții pentru proiecte de arhitectură.

 

Speakerii anunțați sunt:


● Fokke Moerel, partener al multipremiatului birou internațional MVRDV
● Johnny Chiu, fondator J.C. Architecture, Taiwan - câștigător al 2022 WAF/INSIDE, Restaurant & Bar of the year award, 2019 INSIDE World Festival of Interiors, World Interior of the Year
● Simon Hamilton, designer de interior, profesor și mentor cu peste 30 de ani de experiență în industria designului, profesor asociat la Royal College of Art, director de design, The Surveyor’s Collection, Marea Britanie
● Marc Jay, partener fondator WE Architecture, Danemarca – câștigător al WAN Awards 2019 – secțiunea “Wood in Architecture”
● Milena Kordić, co-fondatoare SOBA, Serbia – în calitate de autor, cercetător și designer, ea explorează intersecția dintre teorie și practică în arhitectură și design
● Anda Manu, Founder AMA Design, România – Excellent Architecture la German Design AWARD 2020, premiată la categoria Design interior la BIG SEE 2020, cea mai bună firmă de arhitectură a anului în cadrul CIJ AWARDS România (în 2018 și în 2019).
● Patricia Sturzoiu, partener Quadratum, România – birou cu proiecte pe 2 continente, 4 țări și 34 de orașe
● Vasilis Stroumpakos, fondator Archelab, Grecia – câștigător al European Design Awards, Feidad, Possible Futures (Miami Bienale), Plecnik Institution, Interactive Media Awards, AVA Digital Awards, Design Licks
● Militsa Petrova, fondator SPACEMODE studio, Bulgaria – birou cu numeroase nominalizări și distincții la concursuri naționale și internaționale de arhitectură, printre care: BigSEE Awards, German Design Award, ARCHINOVA Awards, Building of the Year, Bulgarian Architectural Awards, Dibla Design Awards.
● David Nikuradze, fondator Spectrum, Georgia – în cariera sa de 25 de ani a colaborat la o varietate de proiecte internaționale, inclusiv Etihad Towers Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, The Crescent, Baku, Azerbaidjan, Whitehall Ferry Terminal New York, New York și 610 Lexington Avenue, New York , Turnul Bloomberg din New York
● Andreea Marinescu, Fondator Andreea Marinescu Arhitectura, Romania. Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Bucureşti 2006, doctor în arhitectură (2013), asistent universitar în Catedra “Bazele Proiectării de Arhitectură” a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București Proiecte premiate: Casa GG - Premiul Anualei de Arhitectură 2019, București, Apartament în Brașov - Premiul Bienalei De Arhitectură 2018, București
● Simina Dron, Partener fondator DAAA (Dron and Ardelean Architects), România. Recunoașteri: Premiul de excelenta, Anuala de Arhitectură 2020, București; Premiul secțiunii "Arhitectură construită / Arhitectura casei individuale" (ex aequo), Anuala de Arhitectură 2022, București.

Programul evenimentului se va încheia cu dezbaterea “Ne înlocuiesc „roboții”? Inteligența Artificială și Arhitectura de Interior” moderată de Victor Grosu, arhitect & designer de interior, fondator Grosu Art Studio, Hype Project, IDBS - Interior Design Business School.Invitații săi vor fi Radu Călin, Fondator PickTwo, România, Sebastian Mîndroiu, Founder and Managing Partner PickTwo, România, Serghei Mirza, CEO Architect LH47 ARCH, Republica Moldova, Andreea Robu-Movilă, Publisher SHARE Architects, Taisia Stîncă, arhitect Hype Project.

 

Cele mai noi tendințe în arhitectura de interior la SHARE Interiors Forum, 22 mai

SHARE Interiors Forum România este organizat de SHARE Architects, principala platformă de networking pentru arhitecți din Europa Centrală și de Sud-Est, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul companiilor Ceresit, Theta, Knauf Ceiling Solutions (Parteneri), Osea Interiors, Mobexpert ( Sponsor), partenerul SHARE Architects Community Zumtobel. Partener media al evenimentului spatiuconstruit.ro.

 

Înregistrarea la eveniment


Biletele pentru eveniment sunt disponibile online. Membrii Ordinului Arhitecților din România beneficiază de un tarif redus de 60€. Studenții, arhitecții și designerii sub 25 de ani beneficiază, de asemenea, de reduceri. Biletul standard pentru conferință este de 75€.

 

Scurtă prezentare a invitaților

 

Johnny Chiu, Founder J.C. Architecture, Taiwan

Johnny Chiu, fondatorul JC Architecture și OUT Scholarship, este recunoscut pentru perspectiva sa proaspătă și pentru munca sa bazată pe concept. Este primul designer taiwanez care a câștigat premiul WAF/INSIDE World Interior of the Year, iar printre celelalte distincții ale sale se numără cinci Taiwan Interior Design Gold Awards și Red Dot: Best of the Best. Lucrările sale de design provocatoare și neconvenționale au făcut din el o figură cheie în definirea designului în Asia și este adesea invitat în juriul unor concursuri de design de renume, cum ar fi Premiul internațional de design interior din SUA, premiul Prax_IS de la Pratt din New York; superjuriul Festivalului mondial de interioare: INSIDE.

Fokke Moerel, Partner MVRDV, The Netherlands

Provenind dintr-o familie de designeri, cariera profesională a lui Moerel se extinde dincolo de practică și include predarea sau participarea în calitate de critic invitat la academii și universități din întreaga lume. Moerel însăși are un master în arhitectură de la Academia de Arhitectură din Rotterdam și o diplomă în arhitectură de interior de la Academia Willem de Kooning. Ea a predat la Harvard și Cambridge, la Universitatea Silpakorn din Bangkok, Thailanda, iar în prezent predă la Academia Regală de Arte din Haga. Moerel este, de asemenea, critic extern la Academia de Arhitectură din Rotterdam. Printre proiectele sale se numără clădiri publice și culturale, precum și transformări de clădiri monumentale care încearcă să reînvie contextul urban imediat. În acest scop, echipa de design interior a biroului se află, de asemenea, în cadrul Studio Public, generând o relație puternică între programul public interior și cel exterior. Un exemplu clar în acest sens este Depotul Boijmans Van Beuningen (2021) din Rotterdam, a cărui construcție a fost condusă de Moerel.

Simon Hamilton, profesor asociat la Royal College of Art, director de design, The Surveyor's Collection, Marea Britanie

Simon Hamilton este designer de interior, lector, mentor și consilier de carieră în design cu peste trei decenii de experiență. Specializat în recrutarea de design în Marea Britanie, Europa și Asia, el continuă să creeze proiecte personalizate de design interior comercial și rezidențial pentru clienți din Marea Britanie și Europa. În 2021, a fost numit Consultant Partener pentru proiectul GATEway privind diversitatea și incluziunea de către Universitatea din Plymouth și este Lector Invitat la Școala de Design Interior din Londra. Activitatea sa de lectorat include, de asemenea, Universitatea Heriot-Watt, UAL Central Saint Martins, Universitatea din East London și Universitatea Nottingham Trent. La sfârșitul anului 2022, a devenit Lector Asociat la Royal College of Art, campusul Kensington, la cursul de masterat în design interior. El participă frecvent la Clerkenwell Design Week, Decorex, Festivalul de Design de la Londra, Salone del Mobile și alte evenimente majore din calendarul creativ. De asemenea, este membru al juriului pentru International Property Awards și Premiile DNA Paris Design și a găzduit Surface Design Show Awards 2022. Pentru a-și exercita pasiunea profundă pentru meșteșuguri, materiale și execuție, a devenit membru al Comitetului Director, mentor și ambasador pentru Cockpit Arts, Londra în 2021.

Marc Jay, Founding partner WE Architecture, Denmark

Marc Jay a absolvit Academia Regală Daneză de Arte Frumoase, Școala de Arhitectură, în 2005. Pentru examenul său final a primit premiul peirs - icopal de la Barcelona. După absolvire, Marc a lucrat ca arhitect de concurs la Carmen Pinos din Barcelona. După experiența din capitala spaniolă, s-a mutat în Copenhaga și a lucrat pentru Bjarke Ingles Group (BIG). Marc Jay este partener fondator și proprietar - împreună cu Julie Schmidt-Nielsen - al biroului WE Achitecture din Copenhaga. Cei doi parteneri au înființat biroul de arhitectură în 2009 și și-au extins activitatea, ulterior, în Barcelona și New York. Echipa a executat lucrări importante, răsplătite cu numeroase mențiuni și premii. Realizările biroului au fost incluse în publicațiile New Wave of Danish Architecture, A+U Super Danish și altele. WE Architecture lucrează pe toate continentele, precum și dincolo de granițele profesionale, pentru a intra în condiții complexe cu cea mai bună înțelegere și precizie. Marc Jay a ținut cursuri la Academia Regală Daneză, la Școala de Arte Frumoase și Arhitectură și a organizat ateliere de lucru la Universitatea Aalborg, Școala de Arhitectură Aarhus și Universitatea Lund.

David Nikuradze, Founder Spectrum, Georgia

Înființată în 2014, Spectrum zone o firmă de proiectare și construcție completă integrată cu sediul în Tbilisi, Georgia, care activează în domeniile arhitectură, amenajări interioare, master planning. Compania este specializată în furnizarea de servicii în sectoarele comerciale și rezidențiale, cu arhitecți și designeri din întreaga lume. Experiența Spectrum constă în mare măsură în proiectarea proiectelor rezidențiale și comerciale de înaltă clasă, inclusiv complexe multifuncționale uriașe, hoteluri de marcă internațională, case private etc. În cariera sa de 25 de ani, David Nikuradze a colaborat la o varietate de proiecte internaționale, inclusiv Etihad Towers Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, The Crescent, Baku, Azerbaidjan, Whitehall Ferry Terminal New York, New York și 610 Lexington Avenue, New York , Turnul Bloomberg din New York. David și echipa sa își propun să creeze valori de lungă durată care îmbrățișează impactul asupra mediului, platformele sociale și economice cu acoperire globală și context local, angajați să contribuie la un context mai larg și o capacitate de a afecta schimbări pozitive.

Vasilis Stroumpakos, Founder Archelab, Greece

Vasilis Stroumpakos este arhitect și educator, cu studii la Departamentul de Arhitectură al Universității Aristotel din Salonic și cu un masterat în arhitectură la Architectural Association din Londra. A fost profesor la Școala de Arhitectură a Architectural Association la nivel universitar și postuniversitar, iar în prezent este profesor asistent la Departamentul de Arhitectură al Universității din Patras, Grecia. Lucrările sale au fost prezentate în cadrul unor expoziții internaționale precum Bienala de la Londra, Possible Futures, Arco the Greek Suspense Madrid, Bienala Beyond Media din Milano, Muzeul Național de Artă Contemporană din Atena și au fost publicate în medii importante precum AD, Blueprint, Spazio Architectura, World Architecture Review. A primit premii internaționale precum Feidad, Plecnik Institution, European Design Award, AVA Digital Awards, Design Licks.

Militsa Petrova, Founder SPACEMODEstudio, Bulgaria

”Complexity of the design process” este prezentarea Militsei, care va evidenția importanța analizei în ansamblu a unui proiect: structura, spațiul dintre clădiri, amenajarea și interiorul. Publicul va lua contact cu întregul proces de creare a spațiului și modul în care acesta îi afectează pe locuitori, cu punctul de vedere emoțional al întregului proces, de la idee, prin proiectarea, realizarea și exploatarea spațiului.

SPACEMODEstudio se concentrează pe dezvoltări urbane bazate pe tehnologii moderne Space Syntax și Deptmap. Biroul a obținut numeroase nominalizări și distincții la concursuri naționale și internaționale de arhitectură, printre care: BigSEE Awards, Baumit Life Challenge, German Design Award, ARCHINOVA Awards, Building of the Year, Fasade of the Year, Bulgarian Architectural Awards, SHARE Sofia, Dibla Design Awards.

Milena Kordić, co-fondatoare SOBA, Serbia

Milena Kordić, co-fondatoarea SOBA, are o vastă expertiză atât în proiectare practică, cât și în teoria designului. În calitate de autor, cercetător și designer, ea explorează intersecția dintre teorie și practică în arhitectură și design. Publicistica sa include o carte numită In-Between Space, peste 15 lucrări științifice, peste 15 concursuri de arhitectură, mai multe obiecte construite și multe amenajări interioare. SOBA abordează fiecare proiect la care lucrează, fie că este vorba de transformarea morfologiei urbane, a spațiului public, a casei sau a interiorului, ca o oportunitate de a inspira indivizii să se implice și să acționeze în mediul pe care îl împărtășesc. Ei văd proiectul ca un proces dinamic de învățare care implică toți actorii și este în mod inerent deschis.

Patricia Sturzoiu, partener Quadratum, România

Quadratum este un proiect dezvoltat de o echipă de specialiști cu o viziune clară asupra impactului clădirilor asupra comunităților și mediului înconjurător. Ei cred că o clădire este mai mult decât o simplă construcție, ci reprezintă colțul de lume în care oamenii locuiesc, muncesc și trăiesc. Aceștia înțeleg că contextul în care este amplasată clădirea, comunitatea și spațiile care o compun au un impact semnificativ asupra stării de bine a utilizatorilor finali. Misiunea echipei care dezvoltă Quadratum este să ofere soluții inovatoare și durabile, folosind tehnologii și materiale noi, moderne și soluții constructive care să facă apel la resursele locale sau cele produse la nivel european, precum și cele regenerabile. În acest fel, îmbină eficiența cu creativitatea și optimizarea, astfel încât utilizatorul final să se bucure de rezultatul final al muncii lor.

Anda Manu, Founder AMA Design, România

AMA Design este o companie românească de arhitectura specializata in Office Design si Office Fit-Out, fondată în anul 2000 de arhitectul Anda Manu. Concentrându-se aproape exclusiv pe Workplace Interior Design, echipa s-a dezvoltat și s-a specializat în design de birouri și amenajarea spațiului, dobândind experiență unică în organizarea spațiului de lucru, optimizarea costurilor și execuția proiectelor. Portofoliul lor include peste 30 de sedii ale companiilor multinaționale din diverse industrii, majoritatea proiectelor fiind finalizate în România și câteva dintre ele livrate în străinătate. Printre cele realizate recent se numără birourile pentru Endava, Ursus Breweries, CMS Cameron Mckenna, Cushman & Wakefield și Citibank. AMA Design a primit două premii la categoria Excellent Architecture la German Design AWARD 2020, un premiu la categoria Design interior la BIG SEE 2020 și a fost considerată cea mai bună firmă de arhitectură a anului în cadrul CIJ AWARDS România (în 2018 și în 2019).

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.