Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai importante aspecte de care să ții cont înainte de a cumpăra țiglă metalică pentru acoperiș

Atunci când vine vorba despre construirea sau renovarea propriei case, siguranța și calitatea sunt puse pe primul loc. Așadar, aveți nevoie de cele mai bune și mai rezistente materiale iar găsirea și alegerea lor nu este tocmai cel mai ușor lucru de făcut. Acest lucru se aplică mai ales când vine vorba despre acoperiș, una dintre cele mai importante părți ale oricărei construcții.
Cele mai importante aspecte de care să ții cont înainte de a cumpăra țiglă metalică pentru

Prin urmare, alegerea țiglei pentru învelitoarea casei necesită o documentare temeinică și luarea unei decizii bine cântărite dacă doriți un acoperiș rezistent în timp, fără probleme pentru ani buni de acum înainte.

Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți atunci când căutați sisteme de învelitori pentru casa dumneavoastră este faptul că, în prezent, țigla metalică se numără printre cele mai populare tipuri de materiale folosite în construcția acoperișului.

Acest tip de sistem de acoperire al casei poate avea diverse culori, profile, grosimi ș.a.m.d., însă, deși piața este destul de variată, alegerea unui astfel de material este destul de dificilă.

Astfel, înainte de a cumpăra țiglă metalică trebuie să luați în considerare o mulțime de aspecte care pot contribui la obținerea unui acoperiș durabil, cu un aspect plăcut.

În cele din urmă, învelitoarea casei va trebui să reziste în timp la numeroase intemperii precum călduri excesive, vânturi puternice, ploi și ninsori abundente.

Așadar, întâi de toate, să vedem care sunt caracteristicile unui acoperiș pentru a răspunde favorabil nevoii de siguranță și de calitate de care am menționat mai sus:

- trebuie să se monteze usor;
- trebuie să ofere o întreținere minimă după montaj;
- trebuie să fie rezistent la fenomenele meteo;
- trebuie să își păstreze în timp aspectul inițial;
- trebuie să ofere o bună protecție hidro, termo și fonică;
- trebuie să se prezinte ca un sistem complet, unitar;
- trebuie să ofere o garanție cât mai îndelungată.

Un acoperiș care întrunește toate condițiile de mai sus este, fără doar și poate, un acoperiș durabil, care nu vă va face probleme curând, ba dimpotrivă - vor trece zeci de ani până să necesite renovare.

Însă, pentru a avea toate aceste caracteristici, țigla metalică din care este realizat sistemul de acoperire al casei trebuie, la rândul ei, să aibă o calitate ireproșabilă.

Iată ce avantaje este recomandat să ofere o țiglă metalică bună, care să merite investiția dumneavoastră:

- să ofere protecție UV, astfel încât culoarea să se mențină în timp, iar țigla să nu sufere deformări;
- să asigure protecție împotriva coroziunii;
- să nu se zgârie ușor;
- să asigure, prin montajul său, diminuarea pierderilor de material;
- să ofere posibilitatea de a demonta sau înlocui ușor orice panou de țiglă;
- să dețină proprietăţi anti-alunecare la deplasarea pe acoperiș în momentul montăriiși a altor lucrări de intervenție necesare;
- să aibă îmbinări etanșe (de preferat, ascunse), astfel încât să fie ferite de acumulările de apăși, implicit, să elimine posibilele infiltrări de apă prin găurile de la șuruburi.

Care ar trebui să fie compoziția materiei prime pentru a beneficia de o țiglă metalică de calitate?

Dacă ați pus vreodată mâna pe câteva tipuri de panouri de țiglă metalică, probabil ați observat că unele sunt mai bune, iar altele mai slabe, din punct de vedere calitativ, acestea din urmă fiind, în general, destul de subțiri și de flexibile.

Foaia de tablă din care sunt formate ulterior panourile de țiglă metalică trebuie să aibă în compoziție anumite straturi care să asigure toate beneficiile prezentate mai sus.

De exemplu, țigla metalică dublu-modulară - unul dintre cele mai bune produse de pe piață pentru acoperișuri durabile - este concepută din foi de tablă care conțin câte 8 straturi, și anume:

- o foaie de oțel;
- două straturi de zinc;
- două straturi de pasivizare;
- un strat de grund la exterior;
- un strat de vopsea la exterior;
- un strat de protecție la interior.

Ce garanții ar trebui să asigure o țiglă metalică de calitate?

Întrucât problemele cele mai des întânite în cazul învelitorilor metalice sunt legate de coroziunea și decolorarea tablei, proprietarii care intenționează să își construiască sau să renoveze casa trebuie să ia în calcul, în primul rând, ca garanția oferită de furnizorul de țiglă metalică să fie o garanție asumată de către producătorul de materie primă.

Evident, cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai bine, iar ca să aveți un reper de tipuri de garanții avantajoase, iată care sunt cele asumate de producătorul scandinav de oțel, compania SSAB:

 

  • 30 de ani garanție la coroziune;
  • 20 de ani garanție pentru menținerea culorii;
  • o durată medie de exploatare de 50 de ani.


Garanția durabilității unui acoperiș este, de asemenea, influențată de modelul de țiglă metalică și de montajul corespunzător. Modelul dublu-modular, cu îmbinări etanșe și șuruburi ascunse, contribuie semnificativ la rezistența în timp a întregului sistem de învelitoare (garnituri, folii anticondens, astereală etc.).

În plus, în caz de intervenție, datorită dimensiunii reduse a acestui model și a modalității inovative de fixare, aveți comoditatea de a schimba ușor orice panou de țiglă, chiar și din mijlocul acoperișului, fără a fi necesară decopertarea parțială a casei.

Spor la treabă!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România