Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai bune culori pentru baie

Cele mai bune culori pentru baie

De câte ori nu ați văzut băi înflorate, albastre, verzi, dar și roșii sau portocalii? Poate amuzante la o primă vedere, asemenea placări îi creează însă în scurt timp un sentiment apăsător celui care folosește zilnic acea încăpere. Deși mulți au tendința să considere culorile marine suficient de potrivite pentru baie, culorile neutre rămân cele mai potrivite pentru acest spațiu, albul (care face un serviciu și igienei) fiind pe primul loc.

 

 

Vă imaginați pentru baie o placare cu faianță de albastru azuriu, sau poate una cu mult verde ori alte teme „marine”? Sau poate visați chiar o baie roșie ori compoziții ceramice cu pești și scoici din belșug? Mai gândiți-vă o dată, pentru că o placare odată făcută este greu de înlocuit. Și experiența a dovedit că tot culorile neutre sunt cele mai avantajoase pe termen lung într-o baie. În principal albul este cel mai potrivit, deoarece ajută atât la menținerea luminozității spațiului, cât și la un aspect mai igienic, iar bejul și cremul sunt următoarele pe listă. Nu uitați că albul induce și o stare de relaxare și confort, lucru necesar într-un spațiu atât de intim. Placați măcar pereții în culori deschise și, dacă nu aveți de ales sau chiar preferați să nu acordați atâta atenție pardoselii, alegeți doar pentru aceasta o culoare mai închisă.

 

O bordură subțire, sau câteva ornamente ici-colo sunt mai mult decât suficiente pentru a înveseli baia, iar la urma urmei nu e nevoie să cumpărați plăci separate pentru asta: ornamentele pot fi chiar vopsite sau lipite pe faianță, oferind avanatajul că, dacă vă săturați de ele, le puteți împrospăta mai ușor.

Desigur, dacă ați optat mai demult pentru o placare în culori prea puternice pentru baia voastră, ați constatat și singuri deja că uneori simțiți nevoia unui spațiu mai aerisit. Totuși, așa cum ziceam, înlocuirea gresiei și faianței e destul de dificilă: o idee mai simplă ar fi să acoperiți zonele prea intens colorate cu plăci de oglindă. Verificați dacă placarea inițială e suficient de rezistentă pentru a suporta greutatea oglinzilor folosite. Placarea marginii exterioare a căzii cu oglindă este și ea o idee: evident, acest gest va da deja o senzație de spațialitate sporită.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România