Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cel mai impresionant zgârie-nori nou are cel mai rapid lift din lume

Cladirea Lotte World Tower din Seoul, Coreea de Sud, a fost desemnata "cel mai bun zgarie-nori" nou din lume de catre compania specializata in informatii din domeniul constructiilor Emporis. Castigatoarea Emporis Skyscraper Award, unul dintre cele mai prestigioase premii acordate acestui tip de constructii, are cel mai rapid lift din lume si cea mai mare punte de observatie cu podea transparenta.

Masurand 555 de metri, este a cincea cladire din lume dupa inaltime si cea mai inalta din Coreea de Sud. Designul sau este inspirat de arta traditionala coreeana a ceramicii, a portelanului si a caligrafiei.

Finalizat in primavara anului trecut, Lotte World Tower are o suprafata totala de peste 500.000 de metri patrati, desfasurata pe 123 de etaje. Include un hotel, spatii comerciale si apartamente de tip studio pentru cei care lucreaza in cladire.

Puntea de observatie este situata la o inaltime de aproape 500 de metri si se ajunge aici cu liftul Sky Shuttle, considerat cel mai rapid din lume. Ascensorul atinge o viteza de 10 metri pe secunda si isi transporta pasagerii de la subsol pana la puntea de observatie intr-un minut.

"Designul combina elemente moderne cu forme clasice din istoria culturala si a artei din Coreea, ceea ce face din Lotte World Rowe un zgarie-nori cu precadere armonios", a apreciat juriul Emporis.

Pe locul al doilea s-a clasat Generali Tower din Milano, Italia, proiectat de Zaha Hadid Architects, in timp ce a treia pozitie este ocupata de 150 North Riverside din Chicago a celor de la Goettsch Partners.

Premiile Emporis sunt decernate incepand cu anul 2000 celor mai remarcabile constructii din anul precedent.

Cel mai impresionant zgârie-nori nou are cel mai rapid lift din lume

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva