Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai lungă piscină suspendată din Europa. Te încumeți? (Video)

Cea mai lunga piscina suspendata din Europa a fost construita in cadrul unui complex de divertisment din orasul spaniol Murcia.
Cea mai lungă piscină suspendată din Europa. Te încumeți? (Video)

Cu o lungime totala de 42 de metri, piscina proiectata de biroul Clavel Arquitectos este asezata pe un suport central, prelungindu-se in consola cate 20 de metri de o parte si de alta a acestuia. Este astfel, conform arhitectilor, cea mai lunga piscina suspendata din Europa.

Respectand traditia potrivit careia temeinicia unei constructii trebuie sa fie probata de insasi mintea din spatele ei, cel care s-a incumentat sa testeze primul bazinul a fost chiar fondatorul biroului de arhitectura, Clavel Rojo. Rojo marturiseste ca nu a avut parte de prea multa concurenta, ceilalti fiind destul de reluctanti sa incerce ei primii extrema constructie, potrivit Dezeen.


Atunci cand cladirea, care va mai gazui un cazino si un club de noapte, va fi finalizata, piscina va fi inconjurata de o padure inaltata, umbrita de o retea de tevi din metal, ca parte a complexului Odiseo, construit la marginea orasului.

Piscina nu a fost prevazuta in planurile initiale ale cladirii, clientul luand decizia ca aceasta sa fie inclusa in proiect doar dupa ce constructia a inceput.

 

Pentru ca nu puteau interveni in alte parti ale structurii, arhitectii au luat decizia sa o aseze deasupra unor elemente mai rigide deja existente, respectiv deasupra scarii.

 

Clavel spera ca noua cladire sa revigoreze orasul Murcia, puternic afectat de criza financiara.

 

"Orase ca acesta au o remarcabila mostenire arhitecturala inca din timpul romanilor. Intrebarea este: ce fel de arhitectura construim pentru generatiile urmatoare. In special arhitectura publica trebuie sa aiba o semnificatie si sa satisfaca nevoia umana pentru monumentalitate", spune arhitectul.

 

 

C.S.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva