Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cea mai înaltă clădire construită după standardul Passivhaus

Biroul britanic WKK Architects a proiectat cea mai inaltă cladire din lume care va fi construita dupa standardul Passivhaus, in Vancouver, Canada.
Cea mai înaltă clădire construită după standardul Passivhaus
WKK Architects

Situata langa parcul Nelson din cartierul West End, cladirea 1075 Nelson Street va masura 178 de metri si va cuprinde 480 de apartamente de o inalta eficienta energetica.

Obiectivul arhitectilor si al dezvoltatorilor este acela de a demonstra ca si cladirele inalte, contemporane, pot fi construite intr-un mod mai sustenabil si pot obtine certificarea Passivhaus, potrivit Dezeen.

Passivhaus („Casa pasiva”) este un standard international de performanta energetica care se caracterizeaza printr-o reducere semnificativa a consumului de energie pentru incalzirea si racirea unei cladiri.

„Credem ca noul turn va deveni testul decisiv pentru cladirile inalte din orase din intreaga lume”, spune Tom Wright, cofondator al WKK Architects.

 

Anvelopanta cladirii va fi etansa, asfel incat pierderile de caldura sa fie reduse la minimum, iar doua sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, cu consum scazut de energie, vor asigura aer proaspat in toate apartamentele. 


1075 Nelson Street se remarca si prin formele sale sinuoase, menite sa evoce un lastar ce se ridica din mijlocul betoanelor si sa combata ideea conform careia cladirile eficiente energetic au un aspect banal.

 

Detaliile privind interiorul cladirii nu sunt cunoscute inca, dar aceasta va cuprinde 102 locuinte sociale, 328 de apartamente si 50 de unitati ce vor fi date spre inchiriere. Planurile au fost aprobate de consiliul din Vancouver in vara, urmand sa fie dezvaluita si data la care vor incepe efectiv lucrarile de constructie.

 

La ora actuala, cea mai inalta cladire construita dupa standardul Passivhaus este Bolueta, un turn rezidential de 28 de etaje cu o inaltime de 88 de metri aflat in Bilbao, Spania.

Cea mai înaltă clădire construită după standardul Passivhaus
Cea mai înaltă clădire construită după standardul Passivhaus
Cea mai înaltă clădire construită după standardul Passivhaus

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România