Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce soluții alegem pentru pereții unei case cu un consum zero de energie?

Conform directivelor europene obligatorii și pentru România, din 2020 toate casele noi trebuie să aibă un consum aproape zero de energie. Dacă va fi respectată, această măsură va avea un efect major pe piața rezidențială locală.
Ce soluții alegem pentru pereții unei case cu un consum zero de energie?

În România, clădirile reprezintă unul dintre cei mai importanți consumatori de energie, iar la nivelul unei clădiri, consumul de energie termică pentru încălzire și pentru asigurarea necesarului de apă caldă reprezintă aproximativ 70% din consumul total de resurse energetice.

O locuință verde implică o atenție deosebită în fiecare etapă de construcție. Proprietarii unei case tind să mai intervină de-a lungul timpului asupra ferestrelor, a acoperișului, a ușilor sau asupra podelelor alegând produse superioare calitativ pentru a crește performanțele unei locuințe. Pereții însă, în special cei exteriori, sunt elementul constructiv din structura casei care rămâne neschimbat pe toată durata de viața a unei clădiri. Dacă aveți în plan construcția unei case verzi este foarte important să acordați o importanță deosebită calității pereților!

Alegeți materiale naturale!

Specialiștii obișnuiesc să recomande soluțiile de zidărie care permit peretelui să "respire". Asta înseamnă că produsele folosite pentru realizarea peretelui să fie naturale și să permită schimbul de vapori cu exteriorul reglând în mod natural gradul de umiditate la interior. Un nivel optim de umiditate protejează sănătatea locatarilor și garantează durabilitatea construcției. Blocurile YTONG au în compoziție în principal nisip, apă și var fiind certificate ecologic atât de Romania Green Building, cât și de instituții internaționale faimoase precum Cradle 2 Cradle.

YTONG, soluție potrivită pentru construirea de care verzi 

De peste 85 de ani YTONG dezvoltă soluții performante energetic în vederea reducerii consumului de energie în spațiile de locuit. În urmă cu trei ani YTONG a devenit primul "Furnizor de Soluții de zidărie pentru Locuințe Verzi", certificat de către Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC). Pereții exteriori realizați cu zidărie YTONG de 50 cm au cele mai bune performanțe termice la categoria produse minerale. YTONG este primul produs de zidărie de pe piața din România care a eliminat necesitatea utilizării unui strat termoizolator suplimentar pe fațadă.

Economii încă din faza de construcție

Locuințele verzi nu asigură economii doar în faza de utilizare a unei clădiri, ci și în procesul de construcție. Montarea zidăriei cu mortarul în pat subțire este soluția oferită de YTONG pentru a asigura construirea unui perete drept, fără punți termice, iar aceasta reduce de opt ori consumul de mortar și de apă pentru îmbinarea blocurilor de zidărie. De asemenea, pierderile pe șantier în cazul produselor de zidărie sunt de circa 2%. Timpii de execuție sunt de două ori mai reduși, comparativ cu alte soluții de zidărie.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
XELLA RO SRL
Lucru în România