Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce este un foraj de mare adancime?

Ce este un foraj de mare adancime?

 

Ce tip de foraj aleg si la ce adancime?

 

In cazul fantanilor sau puturilor de mica adancime avem anumite riscuri. Primul strat de apa al panzei freatice este si cel mai utilizat. Acesta este alimentat cu apa atunci cand ploua, dar poate seca atunci cand ploaia lipseste pentru o perioada indelungata.

 

De asemena primul strat de apa poate fi foarte usor contaminat din cauza unor fose, gropi de gunoi sau produsele chimice folosite in agricultura, care se infiltreaza in panza freatica si afecteaza calitatea apei.

 

Acesta este motivul pentru care se recomanda executia forajelor de medie si mare adancime. Izolarea panzelor de suprafata, unde se extrage apa dintr-un strat acvifer de adancime mare, ne furnizeaza un debit si o calitate a apei foarte buna indiferent de clima sau sezon.

 

Pretul unui foraj de mare adancime

 

Pretul unui foraj poate sa difere foarte mult in functie de diferite aspecte cum ar fii tipul solului, tubulatura si materialele folosite, zona unde se executa lucrarea de foraj, si multe altele. De asemenea alegera unei firme serioase cu experienta in domeniu si utilaje mai moderne poate duce la preturi mai mari, dar acestea sunt justificate prin calitatea si durata de viata a lucrarii.

 

Pretul mediu al unui foraj de mare adancime poate ajunge la 90 de euro fara TVA pe metru liniar.

 

 

Obiectul este ascuns