Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce decizie s-a luat cu privire la reconstruirea Catedralei Notre-Dame

Presedintele francez Emmanuel Macron a pus capat speculatiilor cu privire la viitorul Catedralei Notre-Dame din Paris.
Ce decizie s-a luat cu privire la reconstruirea Catedralei Notre-Dame

Edificiul va fi reconstruit asa cum a fost inainte sa fie distrus partial de incendiu de anul trecut, a anuntat Macron. Asadar, va fi refacuta intocmai flesa de aproape 100 de metri inaltime pe care arhitectul Eugène Viollet-le-Duc a construit-o in secolul al XIX-lea din 500 de tone de lemn si 250 de tone de plumb.

Decizia presedintelui se afla in conformitate cu lege adoptata de senatul francez anul trecut, potrivit careia reconstructia Catedralei Notre-Dame trebuie sa urmareasca readucerea sa la "ultimul stadiu vizual cunoscut".

Initial, presedintele francez declarase ca intentioneaza sa reconstruiasca cladirea in asa fel incat "sa fie chiar mai frumoasa decat a fost", indemnand la inventivitate. Premierul Edouard Philippe a anuntat chiar ca va fi lansata o competitie internationala pentru proiectarea viioarei flese a catedralei, generand un val de propuneri dintre cele mai inedite.

 


Catedrala Notre-Dame din Paris a fost construita in mare parte in secolul al XIII-lea, pe o mica insula numita Île de la Cité. In secolul al XIX-lea a trecut printr-un proces major de restaurare, sub bagheta lui Eugène Viollet-le-Duc.

Flesa si acoperisul catedralei au fost mistuite de flacari intr-un incendiu izbucnit in aprilie 2019.

 

Foto: Facebook / Cathédrale Notre-Dame de Paris

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva