Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Senatul francez a decis cum va fi reconstruită Catedrala Notre-Dame

Senatul francez a adoptat o lege potrivit careia reconstructia Catedralei Notre-Dame trebuie sa urmareasca readucerea edificiului la "ultimul stadiu vizual cunoscut". Cu alte cuvinte, trebuie recreat aspectul pe care acesta il avea inainte de incendiul din aprilie, in care au fost distruse flesa si acoperisul.

Asadar, va fi refacuta inclusiv flesa pe care arhitectul Eugène Viollet-le-Duc a construit-o in secolul al XIX-lea. Conform noii legi, trebuie sa existe motive intemeiate pentru folosirea oricarui material nou, relateaza Le Monde.

Noul act normativ, care insumeaza si clauzele adaugate de Adunarea Nationala, pune astfel capat speculatiilor intense privind designul catedralei post-incendiu si vine in contextul unui val de propuneri pentru reconstructie, care au variat de la construirea unui acoperis din sticla la transformarea acestuia intr-o piscina uriasa, dupa ce guvernul francez a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o competitie internationala in cadrul careia sa fie prezentate idei noi pentru catedrala.

 

In lege se mai precizeaza faptul ca Notre-Dame trebuie sa fie complet restaurata pana la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc in 2024.


Vezi cateva dintre propuneri:

 

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost construita in mare parte in secolul al XIII-lea, pe o mica insula numita Île de la Cité. In secolul al XIX-lea a trecut printr-un proces major de restaurare, sub bagheta arhitectului Eugène Viollet-le-Duc, care adaugat cu aceasta ocazie impozanta flesa mistuita de incendiul din 15 aprilie.

 

Citeste mai mult:

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva