Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce accesorii sunt necesare pentru un coș de fum profesional?

Cand spunem "accesorii", imediat ne fuge mintea la lumea modei. Insa si un cos de fum are nevoie de accesorii. Nu e suficient sa cumperi cosul sau semineul si sa speri ca totul este rezolvat.
Ce accesorii sunt necesare pentru un coș de fum profesional?

Este adevarat ca sunt firme profesioniste care se pot ocupa de toate aceste detalii in locul tau, iar cosurile profesionale triplustrat au incluse majoritatea accesoriilor. Insa cand nu se intampla asa, cum procedez? Care sunt acele accesorii de care ai nevoie? Cum aleg accesoriile pentru racordare?
Am notat in cele ce urmeaza cateva din accesoriile principale ale unui cos de fum.

Palarie cos de fum

Palaria este accesoriul ideal pentru cosurile de fum clasice, oferind o prima bariera de protectie impotriva umezelii aparute in cos ca urmare a precipitatiilor, dar si protectie impotriva pasarilor. Avantajele folosirii uneri palarii de cos de fum sunt multiple: impermeabilitate, montaj rapid, evacuare eficienta a gazelor datorita designului, rezistenta la comprimare conform certificatului de conformitate, rezistenta la coroziune, inghet si alte intemperii, grilaj anti pasari etc.

Guler cos de fum 

Gulerele pentru cos de fum Kamin Horn sunt realizate din beton cu aditivi speciali, clasa minima de beton C25/30 si fibra de sticla. Produsele se realizeaza, ca dimensiuni, in trei modele, în functie de gaura utila a cosului de fum si a dimensiunilor exterioare.
Principalele avantaje ale gulerului sunt:
1. protejeaza partea superioara a cosului de fum de ploaie/umezeala,
2. previne scurgerea cenusii pe marginile cosului in partea superioara,
3. asigura stabilitate suplimentara palariei pe cos datorita marginii sale superioare etc.


Poate fi folosit si la iesirea cosului de fum din acoperis sau ca element intermediar, design-ul gulerului permitand zidirea elementilor de cos deasupra sa.

Usa de vizitare - curatare cos de fum 

Usa de vizitare are ca principal scop intretinerea si curatarea cosului de fum, si asigurarea unei utilizari fara probleme a acestuia. Prin constructia sa, cosul de fum creeaza tirajul necesar functionarii semineului/centralei, eliminand gazele si fumul in atmosfera. Usa de curatare a cosului de fum este rezistenta la temperaturi ridicate, unele modele fiind double izolate, cu material izolant incastrat. Recomandam folosirea usilor de vizitare/curatare duble si etanse! Daca cosul dvs nu este dotat cu usa de vizitare sau usa de vizitare este neconforma, va sfatuim sa achizitionati o usa de fum conform cerintelor cosului dvs de fum.

Tub de samota

Tubul de samota este considerat ca fiind "inima" cosului de fum profesional, in jurul ansambulului de tubulatura de samota fiind construit tot cosul de fum profesional triplustrat izolat. Tubul de samota este caracterizat printr-o precizie dimensionala ridicata, este foarte rezistent la variatiile de temperaturi si ardere, este rezistent la umezeala si agenti chimici, rezistent la coroziune, prezentand o rezistenta mecanica mare. Rugozitatea scazuta a peretelui interior asigura conditii optime pentru evacuarea gazelor arse, iar sectiunea rotunda favorizeaza un tiraj marit. Tuburile de samota folosite in sistemul de cos de fum profesional KaminHorn au rezistenta la 600°C, sunt certificate CE si reprezinta cea mai buna solutie pentru evacuarea gazelor de ardere in siguranta.
 
Burlan din otel

Burlanul din otel refractar de inalta calitate este solutia ideala pentru racordarea sursei de caldura la cosul de fum. Este una dintre variantele foarte trainice de racordare la cosul de fum deoarece prezinta o durata mare de viata si o rezistenta mare la temperatura, iar la curatarea clasica cu peria nu se va deteriora. Aceste burlane sunt usor de instalat, fiind mufabile fara sa necesite o etansare suplimentara. Constructia din otel refractar le ofera rezistenta mare in timp, rezistenta la dilatare/contractii cauzate de diferentele de temperatura.
 
Cot burlan reglabil

Cotul poate fi reglabil de la 0 la 90 de grade, fiind prevazut cu capac de vizitare etans pentru inspectia si curatarea canalului de fum. Poate fi legat la orice unghi si este mufabil la capete, fiind usor de reglat cu ajutorul celor 2 coliere de fixare.

Reductie cos de fum

Reductia pentru cosul de fum este de cele mai multe ori ignorata total pana la momentul cuplarii sursei de caldura, dar reprezinta cea mai importanta componenta intermediara intre cosul de fum si sursa de caldura. In cazul in care cosul de fum este professional triplustrat cu tubulatura ceramica, reductia folosita trebuie sa fie conforma, sa fie proiectata special pentru a prelua dilatarea suplimentara a metalului, protejand astfel tubul ceramic. De cele mai multe ori, aceste reductii sunt dotate cu un snur ceramic pentru a prelua dilatarile.

Articol scris de
KaminHorn
Lucru în România