Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

"Casuţele din copac" din jurul unui lac feeric, ce ne trezesc nostalgii

Propriile amintiri din copilarie i-au inspirat pe arhitectii Steven Wladimir Robayo Rodriguez si Yasin Lopez el Amrani sa creeze un concept de "casuta in copac" care te transporta inapoi in timp, la acea varsta in care totul din jur este un teren de joaca.
"Casuţele din copac" din jurul unui lac feeric, ce ne trezesc nostalgii
Steven Wladimir Robayo Rodriguez si Yasin Lopez el Amrani

Proiectul, care se numara printre propunerile finaliste ale editiei din acest an a competitiei "Tree House Module" lansata de compania franceza Dartagnans si adresata tinerilor arhitecti, presupune construirea unor asemenea casute in jurul unui lac feeric din zona rurala a Frantei, cu un impact minim asupra mediului.

"Cati dintre noi nu am visat atunci cand eram copii sa avem un loc in care sa ne jucam departe de lume, care sa fie al nostru sau pe care sa-l impartim cu prietenii? Un loc la care sa putem ajunge cu bicicleta, sa urcam cateva scanduri legate de trunchiul copacului pana ajungem in varf, unde sa ne putem juca si sa putem visa la povesti si la aventuri", se intreaba arhitectii, potrivit designboom.

Modulele in forma de poliedru din lemn si sticla concepute de acestia au doua niveluri si o fereastra generoasa orientata spre lac. Casutele sunt ridicate pe stalpi, fiind creata impresia ca plutesc pe apa si oferind in acelasi timp privelisti panoramice din interior.

Competitia "Tree House Module" a invitat arhitecti si designeri sa creeze propriul concept de "casuta in copac", care sa se integreze armonios printre castelele franceze Vibrac, Mothe Chandeniers si Ebaupinay. Proiectul castigator va fi transformat in realitate.

C.S.


"Casuţele din copac" din jurul unui lac feeric, ce ne trezesc nostalgii
"Casuţele din copac" din jurul unui lac feeric, ce ne trezesc nostalgii

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România