Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Case de vacanta pentru familie si prieteni
De afara ai spune ca este sunt doar niste cabanute cocotate in varful unei stanci, pe coasta oceanului, in cadrul unui peisaj natural aparte. Inauntru insa te simti ca acasa si in acleasi timp intr-o vila de vacanta. Si de fapt acesta a fost si scopul acestor locuinte. Sa traiesti in Canda, intr-un peisaj montan interesant, implica sa iti doresti ca prietenii si rudele sa se bucure la randul lor de acest peisaj.

 

Asa ca Brenda Mclntyre, psiholog de formatie, dar posesoare a unei afaceri cu spatii de inchiriat, a comandat proiectul si constructia unei case destinata prietenilor si rudelor care veneau in vizita la ea. Aceasta urma sa se afle la cateva sute de metri de propria ei locuinta, intr-un peisaj similar, la fel de spectaculos. Casa a fost pusa in lucru si astfel s-au ridicat cei 435 de metri patrati care poarta numele Nest Crow (in traducere libera cuibul ciorilor, doar ca in engleza suna mai bine) si are vedere la frumosul golf si oras de litoral Trinity din Newfoundland & Labrador, Canada.

 

Dar  in curand Nest Crow nu a mai fost de ajuns pentru a asigura spatiile de dormit si de zi de care avea nevoie, fiindca toata lumea si-a dorit sa vina in vizita mai des si mai mult. Asa ca Brenda a mai construit o a doua cabana si inca o baracă compacta, numita Bunkie, suficient de mare pentrua adaposti un pat single, pentru cei mai solitari, carora le placecompania rudelor doar o parte din timpul lor... Iata o scurta privire asupra celor trei spatii astfel construite, despre care, daca doriti mai multe informatii, puteti citi pe Houzz.

 

 

Mai multe pe Houzz

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Preț beton șlefuit?


Prețul pentru realizarea unei pardoseli este foarte important. Ca orice finisaj recondiționarea pardoselei din beton poate crește bugetul pentru o construcție sau poate micșora bugetul final al realizării podelei.

 

Dacă punem în balanță alte finisaje, precum acoperirea podelei din beton cu vopsea epoxidică, placarea podelei din beton cu gresie, placarea podelei din beton cu marmură sau granit, atunci finisarea betonului deja existent prin șlefuirea si lustruirea betonului este o variantă cu mult mai ieftină.

 

Deci prețul pentru șlefuirea betonului este mult mai mic în comparație cu alte finisaje dedicate pardoselilor.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Exemplu clar este faptul că la realizarea unei podele din rășină prețul final este mărit cu prețul pentru șlefuirea betonului. Șlefuirea primară a podelei din beton este necesară pentru a pregăti stratul suport pe care se ancorează vopseau de beton. Dacă nu se realizează șlefuirea grosieră a betonului atunci durata de viată a vopselei scade semnificativ.

 

Prețul pentru șlefuirea betonului este calculat în functie de mai multe aspecte. Nu este o sumă fixă deoarece pentru finisarea podelei din beton întarit sunt necesare mai multe manopere, mai multe discuri diamantate sau mai multe tehnologii de finisare, șlefuire a betonului pe pardoseală.

 

La stabilirea prețului pentru șlefuirea unui metru pătrat de beton se urmăresc mai multe aspecte:

- clasa betonului care alcătuiește pardoseala
- mărimea imperfecțiunilor, denivelarilor pardoselei din beton
- gradul de complexitate al lucrării
- tehnologia folosită pentru șlefuirea betonului
- adancimea sau grosimea de șlefuire
- mărimea suprafetei de șlefuit
- termenele de execuție

 

Unde pot instala betonul șlefuit

Betonul constituie structura unei pardoseli. Poate fi beton de rezistentă sau să poarte un rol decorativ, de finisaj al pardoselei.

 

Dacă ne raportăm la bugete și prețuri de execuție atunci prețul pentru șlefuit betonul câștigă lupta cu celelalte prețuri DACĂ am luat în calcul șlefuirea pardoselei de la început. Am să explic mai jos de ce trebuie luat in calcul pretul pentru șlefuire de la început.

 

Revenim la situațiile in care putem folosi pardoseala din beton șlefuit, Unde? Când?și Cum? putem monta o astfel de pardoseală.

 

Betonul șlefuit este o pardoseală care poate decora orice încăpere. De la zonele de showroom, de prezentare, interioare elegante de case, spații de depozitare, spații de birouri, hale, aeroporturi, aerogări, parcari etc. Bineînțeles ca betonul slefuit poate fi instalat atât în interior cat si in exterior.

 

Slefuirea pardoselei din beton se poate face în zonele de producție, în spațiile de depozitare unde generarea de praf este interzisă, in zonele cu trafic crescut deoarece betonul slefuit este o pardoseala destul de rezistentă, in reprezentanțe auto, în service-uri, ateliere de reparații și în zonele industriale.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

# Cum se realizează betonul slefuit ?


Pentru a realiza o pardoseală din beton slefuit mai întâi trebuie sa fi atent la modalitatea și etapele de turnare a betonului. Mai exact la pregătirea suprafeței unde se toarna pardoseala din beton, la respectarea regulilor de turnare prevăzute in proiectul de execuție. Turnarea betonului, vibrarea pardoselei din beton, elicopterizarea pardoselei betonate și taierea rosturilor au o importantă majoră în obtinerea unei pardoseli perfecte din beton șlefuit. Dacă se porneste cu o calitate bună de la demararea proiectului până la final atunci pardoseala finisata din beton va fi de o calitate bună, dacă se urmăreste ca prin șlefuirea betonului să se corecteze anumite imperfecțiuni, atunci calitatea finală are de suferit.

- Prima etapă în realizarea pardoselei din beton slefuit si lustruit este turnarea pardoselei din beton. Care trebuie sa respecte normele de rezistență, planeitate și duritate impuse pardoselei. Indicat este să toarne pardoseala din beton o firmă specializată, cu experientă în turnat betoane.
- Tăierea rosturilor de dilatare, pentru evitarea, reducerea riscului apariției de fisuri în pardoseala de beton. Indicat ar fi să se realizeze a doua zi de la turnarea pardoselei de beton ce urmează a fi slefuită.
- Slefuirea de degrosare a betonului este prima etapă in prelucrarea pardoselei din beton. In acesta etapă de polizare a betonului se inlatura defectele de montaj ale pardoselei turnate. Apar zgarieturi pe suprafata podelei din beton si gaurele in pardoseala.
- Urmatoarea etapă este aspirarea pardoselei din beton folosind aspiratoare de praf industriale, pentru a vizualiza reparțiile ce urmeaza a fi facute pe suprafata pardoselei din beton slefuit.
- Efectuare de reparatii pe pardoseala poate fi facuta cu rasini sintetice, cu cimenturi speciale sau cu amorse epoxidice, toate se raporteaza la bugete alocate pentru reconditionarea pardoselei din beton.
- Finisarea si durificarea podelei din beton urmeaza ca etapa in procesul de slefuire al pardoselei de beton.
- Durificarea are rolul de a spori rezistenta suprafetei la actiunea factorilor externi.
- Sigilarea betonului slefuit este o etapa finala pentru realzarea unei pardoseli din beton rezistente.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Avantajele unei pardoseli din beton șlefuit.


Asta e intrebarea: CE AVANTAJE AM DACĂ MONTEZ UN BETON ȘLEFUIT PE PARDOSEALĂ?


Avantaje șlefuirii unei pardoseli din beton sunt multiple, precum:

- rezistentă crescută la acțiunea factorilor externi, pardoseala nu se zgarie ușor
- pardoseala din beton șlefuit este sigilată - nu generează praf în incinta în care este instalată
- betonul șlefuit are o duritate sporită - rezistă la traficul pe suprafața
- betonul șlefuit sporeste lumina în încapere, reduce costul de energie electrică - betonul șlefuit și lustruit reflectă lumina in pardoseală

- betonul șlefuit are costuri minime de intreținere - spalarea regulata a unei suprafete lucioase se face foarte repede și fără multă energie.

- Se poate personaliza, mai exact se poate colora după întărirea betonului și șlefuirea pardoselei.

 

Un filmuleț cu o personalizare a unei pardoseli din beton șlefuit www.tratamentepardoseli.ro

https://youtu.be/rlNARZSxzL0

Colorare beton slefuit
Colorare beton slefuit
Colorare pardoseala beton slefuit
Colorare pardoseala beton slefuit
Mostre de culoare pentru beton slefuit
Mostre de culoare pentru beton slefuit

Pentru o oferta de pret privind slefuirea sau reconditionarea pardoselei dumneavostra din beton ne puteti apela la tel 0723436067 sau pe mail adnainterdom@yahoo.com.

 

Avem experienta in slefuirea pardoselilor din beton, dispunem de utilaje de mari dimensiuni pentru suprafete industriale.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Î: Ce înseamnă super discret? Dacă spațiul este atât de mic, nu înseamnă că îi vei deranja pe cei din jur cu zgomotul tău?

R: Hai să îți spun o chestie: o conversație ca cea pe care o purtăm noi acum are un nivel sonor de 60 de decibeli. Eu când îmi fac treaba produc 38 de decibeli deci aproape de două ori mai silențios. Promit să nu îi deranjez pe cei din jurul meu cu absolut nimic!

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Î: Am înțeles: nu te vedem, nu te auzim... dar nu te ”simțim” la facturile de curent? Nu e ca și cum rulezi pe speranță, nu?

R: Mă bucur că ai ridicat subiectul. Dincolo de aer curat și proaspăt, știi care este misiunea mea nr. 2? Să ajut locatarii să facă economii la curent.

 

Î: Cum?

R: Știi când vrei să aerisești și e iarnă? Deschizi geamul, intră aer proaspăt dar intră și frigul. Centrala trebuie să lucreze din greu pentru a reveni la temperatura confortabilă - consum crescut de curent.

Știi când vrei să aerisești și e vară? Deschizi geamul și toată răcoarea iese. Aerul condiționat trebuie să lucreze din greu pentru a reveni la temperatura rece - consum crescut de curent.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Eu te ajut să scapi de aceste spike-uri la facturi: datorită mecanismului de recuperare a căldurii temperatura din casă rămâne constantă, nu mai este nevoie să deschizi geamurile și aerul este mereu proaspăt și curat.

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Î: Proaspăt și curat? Păi, de unde îl aduci?

R: Din afară.

 

Î: Și care e treaba atunci? Dacă afară e mai frig sau mai cald ca în interior? De asemenea, dacă aerul de afară este poluat sau plin de alergeni?

R: Nu îl vezi dar în interiorul meu, în inima mea se află un recuperator de căldură cu o eficiență de 89% - ceea îmi oferă clasa energetică A. În această inimă are loc procesul de schimbare a căldurii cu ajutorul ventilatoarelor radiale și filtrelor de aer. Astfel eu reușesc să transform aerul de afară din cald în răcoros și invers, în funcție de sezon.

Iar filtrele de care vorbeam mai sus - ele sunt fie G4 și F7. Ele se asigură că tot aerul care ajunge în interior este curățat de poluare, agenți iritanți, alergeni, praf, etc.


Î: Că tot ai adus vorba: ce facem cu filtrele? Nu sunt greu de schimbat?

R: Vești bune: schimbarea filtrului poate dura și câteva minute - operațiunea decurge ușor pentru că nici măcar nu trebuie să deschizi ușa unității!

Case de vacanta pentru familie si prieteni

Î: Și cum ne descurcăm cu controlul tău? Te pot opri, pot să te rog să funcționezi mai puternic... dacă plec de acasă?

R: Vrei ca ventilația să lucreze fix cât și când trebuie? Am 2 opțiuni pentru tine: CP și aMotion. Cele două opțiuni de sistem de control permit reglarea în funcție de calendar și puterea în funcție de senzorii de calitate a aerului (poate detectez nevoia de ventilație sporită în bucătărie sau baie) SAU control direct de pe PC sau mobil indiferent unde te afli (te întorci din vacanță și vrei să intri într-o casă plină de aer proaspăt, mă ocup eu!).

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.