Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa S, o locuinta pe picioroange

Casa S, o locuinta pe picioroange

 

 

Organizarea in plan a spatiilor s-a realizat in jurul unei terase centrale, descoperita si cu deschidere spre vale. In plan casa are forma literei „U” astfel ca pe o latura au fost amenajate dormitoarele si un birou, in timp ce pe latura opusa se gaseste zona de zi compusa din living, bucatarie si loc de luat masa.

 

Arhitectul Dietmar Hammerschmid declara referitor la proiect urmatoarele: „Am incercat sa combinam restrictiile impuse de teren si oportunitatile pe care acesta le oferea, gandind un design foarte eficient din punct de vedere al costurilor. Forma in „U” a casei a generat un spatiu deschis dar protejat, de unde beneficiarii pot sa admire peisajul spectaculos”.

 

Structura casei este integral realizata din lemn, astfel ca lucrarile de construire au putut fi terminate in doar patru luni. Peretii exteriori au fost placati cu lemn natural de molid, finisati intr-o vopsea speciala, de culoare negru-mat. „Am ales vopseaua neagra pentru ca aceasta casa are o suprafata desfasurata destul de mare iar o cladire inchisa la culoare se integreaza mai bine in peisaj” a adaugat Hammerschmid. In egala masura separarea volumului in doua aripi mai inguste precum si pozitionarea acestora la inaltime, creaza o imagine dinamica si reduce din aspectul masiv al cladirii.

 

La interior predomina lemnul natural in timp ce ferestrele mari incadreaza peisajele cu dealurile impadurite din imprejurimi.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva