Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa de vacanta de pe lacul Wakatipu, Noua Zeelanda

Casa de vacanta de pe lacul Wakatipu, Noua Zeelanda

Un exemplu inedit de îmbinare a materialelor locale cu sistemele de aluminiu 

 

Koia Architects din Auckland au reușit cu success să creeze o casă de vacanță uimitoare, foarte confortabilă indiferent de anotimp prin îmbinarea materialelor locale cu cele mai noi soluții de aluminiu. Constructia este răspunsul la dorințele arhitectului de a crea o clădire în armonie cu mediul înconjurator dar și a locuitorilor vilei ce au optat pentru un loc care să ofere confortul unei case și priveliștea spațiului exterior.

 

Așezat pe malul lacului Wakatipu în Insula de Sud din Noua Zeelandă și înconjurat de munți, Queenstown are o reputație de invidiat ca “resortul alpin de primă clasă pentru toate cele patru sezoane din Emisfera Sudică”, cu o populație de 19.000 de locuitori și cu o medie de 1.9 milioane de vizitatori pe an.

 

Centrul orașului Queenstown se află pe partea Nordică a lacului, dar cele mai multe dezvoltări se fac acum pe partea mai însorită din nordul lacului, acolo unde pe o peninsulă cunoscută sub numele de Kelvin Heights, casele se bucură de priveliștea lacului și a munților atât în nord, cât și în sud. Într-un astfel de loc neozeelandeza Anne și australianul Bryan Oliver au achiziționat un teren, pentru a construi o casă de vacanță în care să se bucure de momente minunate alături de familie și prieteni. 

 

Din partea sudică a casei deși sunteți încă în interiorul casei, în cadrul livingului, priveliștea impunătoare a lacului și a munților vă va atrage imediat atenția. Utilizând sistemul de uși glisante Reynaers CP 155 și sistemul de ferestre fixe Reynaers CS 77, arhitecții de la Koia au reușit să asigure o izolare termică bună și fără condens a peretelui din nord, și au oferit un balcon integrat în zona de living, prin glisarea ferestrelor CP 155.

 

Astfel principalul living room se întinde pe întreaga lungime a casei și îmbină cu succes diferitele zone din casă (de zi, de luat masa și de bucatarie) oferind acces neintrerupt și la peisajul năucitor oferit de mediul înconjurător.

 

Scara din spatele peretelui din piatră, luminată de ferestrele Reynaers CS 77, duce în jos către alte două dormitoare, o baie și o spălătorie. Cele două dormitoare de pe fațada Nordică sunt echipate cu sistemul de uși glisante Reynaers CP 96, asigurând o izolare termică excelentă.

 

La stânga holului de intrare se afla scarile care duc pâna la dormitorul matrimonial, cel de oaspeți și camera de zi. Ferestrele Reynaers CS 77 de la ultimul nivel al casei, amplasate pe partea nordică, estică și sudică, oferă priveliști uimitoare către lac și munți, pe ambele părți ale peninsulei. Scara care duce până la acest etaj este una dintre multele scări din casă căptușită cu Iemnul Rimu, un lemn din Noua Zeelandă recuperat de la vechea construcție. Rimu oferă un aer cald și face legătura între diferite părți ale casei, conectând, de asemenea, casa cu locația și trecutul ce aceasta îl adăpostește.   

 

Arhitect: Koia Architects, Queenstown & Auckland

Antreprenor general: Justbuilditnz, Queenstown

Executant: Unique Window Technique, Whangarei

Sisteme Reynaers: CS 77, CP 96, CP 155, CF 77

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva