Casa CorMAnca din Ciudad de Mexico

Pe un teren de doar 12m pe 13m, un volum monolitic a fost transformat de catre echipa de arhitecti de la Paul Cremoux studio astfel incat sa se obtina spatii interioare luminoase. Placile de piatra naturala cu care au fost finisate fatadele ofera un contrast placut cu nuantele deschise ale sipcilor ce lemn de fag, definind limitele interioare si exterioare ale spatiilor.
Construita pe un teren de 156mp locuinta se inalta deschizandu-se catre sud prin intermediul unui perete vegetal. Volumul se dezvolta pe parter si doua etaje organizate in jurul unei terase exterioare amenajata la primul nivel. Avand in vedere dimensiunile terenului si spatiile interioare care trebuiau obtinute pentru a indeplini cerintele de confort ale familiei, arhitectii au propus o reinterpretare a notiunii de „curte interioara” prin inserarea terasei la etaj si realizarea unor decupaje in volumetrie cu deschidere catre aceasta. Terasa ajunge astfel sa joace un rol important in viata de zi cu zi a familiei, fiind un spatiu de joaca, de socializare cu prietenii sau o zona verde de relaxare.
La parter spre strada s-a amenajat un spatiu de parcare pentru doua masini, zona de acces in locuinta si zona de zi. Spre interiorul lotului arhitectii au amenajat bucataria cu loc de luat masa, o zona de depozitare, spalatorie, grup sanitar si o camera cu baie proprie. Accesul spre etaj se face printr-o scara in doua rampe, deschisa spre camere. Spatiul livingului desi ingust beneficiaza de inaltime dubla si de vitraje generoase catre cutea interioara, terasa amenajata de la etaj si zona cu vegetatie. La etaj, pe partea din spate se afla un modul ce gazduieste un birou si un grup sanitar, in rest spatiul este pastrat pentru terasa ce se deschide spre strada si spre zona de zi de dedesubt. La etajul al doilea au fost amenajate cele doua dormitoare ale copiilor, cu baie comuna si dormitorul matrimonial cu dressing si baie proprie. Pe partea din spate s-a amenajat un al doilea living ce poate fi folosit si ca dormitor de oaspeti.
Peretele vegetal care margineste curtea interioara are aproximativ 4000 de plante care filtreaza aerul si ajuta la mentinerea unui climat umed, placut. Echipa de arhitecti a avut grija sa proiecteze in spiritul arhtiecturii durabile, folosind materiale naturale, reciclabile iar in privinta mentinerii unor temperaturi placute la interior aceasta a propus montarea a trei cosuri care sa permita evacuarea aerului cald.
Mai multe informatii gasiti pe: http://www.archdaily.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa





























Proiecte Rezidentiale si Comerciale
Marmura Poligonala Rock Face Black este versatila si poate fi utilizata intr-o gama extinsa de proiecte rezidentiale si comerciale. In locuinte, aceasta piatra poate fi folosita pentru a crea seminee cu adevarat impresionante sau pentru a adauga un element de lux si eleganta in bucatarii si bai. In proiectele comerciale, aceasta piatra naturala poate fi folosita pentru a construi un spatiu de receptie spectaculos sau pentru a accentua zona de bar sau restaurant.