Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Care este grosimea corectă a unei șape pentru sistemul de încălzire în pardoseală?

Turnarea unei sape foarte groase peste tevile de incalzire in pardoseala constituie o greseala. Din punctul meu de vedere o sapa cat mai subtire asigura un transfer termic ideal intre teava si suprafata radianta.

Care este grosimea corectă a unei șape pentru sistemul de încălzire în pardoseală?

Aici putem folosi sape de 35 de mm anhidre. In general se folosesc sape pe baza de ciment clasice armate in zona a 50 mm.

Sapa are o rezistenta termica si practic peste grosimea de 100 mm devine un izolator, astfel suprafata radianta se incalzeste foarte greu transferul termic este incetinit, iar raspunsul incalzirii in pardoseala este foarte lent.

Daca suntem fortati sa turnam o sapa peste 70 de mm recomandarea mea este ca incalzirea in pardoseala sa fie ridicata in treimea superioara a sapei.

Renuntati la ideea aceea cu masa termica a sapei care se incalzeste si mentine caldura.

Afla si cum se repara o teava pentru incalzirea in pardoseala cutata.

Salut! Sunt Adrian Sarbescu fondatorul blogului adriansarbescu.ro si creatorul brandului Automatic Flow. Sunt inginer de profesie, absolvent de Politehnica (ingineria materialelor) si de mai bine de 13 ani lucrez in domeniul contructiilor, al instalatiilor si echipamentelor adiacente. Am o experienta foarte bogata in doua domenii si anume protectiile la foc si HVAC, fiind mult mai pasionat de HVAC (in traducere incalzire, ventilatie si aer conditionat).

Articol scris de
AUTOMATIC FLOW