Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Când este timpul să înlocuiești ușa automată?

Usile automate sunt concepute astfel incat sa poata fi folosite ani de zile, ceea ce inseamna ca iti vei recupera cu varf si indesat investitia initiala. Insa, dintr-un motiv sau altul, chiar si usile automate trebuie sa fie inlocuite din cand in cand. Vei afla in continuare cand ar trebui sa iei in considerare schimbarea usii tale automate.
Când este timpul să înlocuiești ușa automată?

Reparatii costisitoare

In cazul in care usa se strica, s-ar putea sa constati ca te va costa la fel de mult sa o repari cat te-ar costa sa cumperi una noua - daca nu chiar mai mult. O usa noua prezinta avantajul de a fi prevazuta cu cele mai noi functii de la nivelul industriei si cu tehnologie de ultima ora.

Utilizare intensiva

Asa cum am mentionat mai sus, usile automate sunt concepute pentru a rezista ani de zile, insa ca orice altceva, sunt si ele supuse uzurii. In timp, pot aparea probleme ca urmare a utilizarii intensive.

Atunci cand te gasesti frecvent in situatia de fi nevoit sa repari usa, nu te mai bucuri de beneficiile unei usi automate fiabile. In acest caz, este probabil timpul sa o inlocuiesti cu una noua.

De asemenea, in cazul in care componentele care sunt necesare pentru a-ti repara usa nu se mai gasesc cu usurinta, acesta este un alt semn ca este timpul sa renunti la vechea ta usa automata in favoarea uneia noi.

Alte nevoi

In final, daca scopul in care o folosesti se schimba, atunci s-ar putea sa fie nevoie sa schimbi si usa automata. Astfel, daca una dintre intrarile tale s-a transformat intr-o ruta de evacuare, atunci ar trebui sa iei in considerare o usa complet noua care sa respecte standardele de siguranta ridicata specifice.

In mod similar, s-ar putea sa constati ca starea generala sau aspectul usii nu mai reflecta standardele sau imaginea cladirii tale, fiind astfel nevoie de o schimbare in conformitate cu asteptarile tale din punct de vedere estetic.

In timp ce recomandam ca usile automate sa fie bine intretinute astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga, consideram ca este important sa recunosti momentul in care componentele inlocuibile nu mai reprezinta o solutie, fiind astfel timpul sa inlocuiesti usa automata. Vei reduce in acest fel riscul accidentelor si te vei bucura in permanenta de o usa fiabila, cu un aspect modern.

Afla mai multe despre operatunile de intretinere si modernizare

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ASSA ABLOY Entrance Systems
Lucru în România