Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Camin studentesc in Barcelona realizat din module

Camin studentesc in Barcelona realizat din module

Studentii Universitatii Politehnice Catalane din Barcelona au posibilitatea de a-si alege sa stea in noul camin si sa isi personalizeze cum vor camerele. Acest lucru este posibil datorita constructiei propusa de echipele H Arquitectes si dataAE reallizata din elemente modulare ce ofera camere de tip studiou, lasate la rosu astfel incat fiecare student sa isi poata alege finisajele si mobilierul pe care si le doresc. Cladirea cu doua niveluri este infasurata intr-o anvelopanta din metal care cu timpul va ajunge sa fie acaparata de plantele cataratoare, ce vor oferi un plus de protectie impotriva soarelui.

 

Amplasata in apropierea scolii Valles Architecture din St. Cugat del Valles, cladirea este compusa din doua volume alungite care marginesc o curte comuna. Pe terenul in panta, accesul la ambele etaje se face din zona parterului, printr-o scara centrala si pasarele ce leaga cele doua cursive din lungul volumelor. Recent arhitectii au prevazut montarea unor panouri de policarbonat care sa acopere la nevoie curtea centrala astfel incat aceasta sa poata fi folosita ca spatiu de reuniuni si evenimente.

 

Pentru constructia caminului s-au folosit 57 de module prefabricate, fiecare dintre acestea devenind un studio (o camera) dotat cu toate echipamentele necesare. Suprafata fiecarui studio este suficienta ca sa poata beneficia de o chicineta si o baie, lasand restul spatiului liber pentru ca fiecare sa si-l amenajeze dupa cum doreste. Cum declarau arhitectii acestia “au dorit de la inceput sa le ofere studentilor o casa goala”. Acestia au decis sa foloseasca betonul aparent astfel incat sa sa nu se mai piarda timp si bani cu tencuirea tavanelor si a peretilor.

 

Avand in vedere caracterul modular al constructiei, Universitatea poate oricand sa ceara dezmembrarea elementelor pentru a fi mutate in alta locatie sau pentru a fi reciclate.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva