Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Birouri Google HQ in Covent Garden, Londra

Birouri Google HQ in Covent Garden, Londra

Echipa de la PENSON a finalizat lucrarile la sediul companiei Google din Londra, amplasat in cladirea Central St. Giles realizata de arhitectul Renzo Piano in Covent Garden. Designul propus este un cumul de multe elemente specific britanice, astfel ca interioarele sunt decorate cu steaguri Union Jack, au fost amenajate spatii unde angajatii pot cultiva legume, zone de relaxare cu balansoare, spatii de lucru exterioare ce poarta numele de „Gradina Secreta” si o sala pentru organizat evenimente cu o capacitate de 200 de persoane care se cheama „Town Hall”.

 

 

Sigla Google a fost realizata cu ajutorul unor becuri mici si a fost amplasata deasupra biroului de la receptie, o solutie ciudata si inovatoare pentru acestia care a completat o lista intreaga de cerinte ce trebuiau avute in vedere de catre arhitecti. Birourile din Covent Garden avand 14500mp sunt al doilea sediu pe care echipa de arhitecti de la PENSON il amenajeaza pentru cei de la Google in ultimul an. Birourile ocupa mai multe etaje, incluzand Zona de receptie principala, Biblioteca Lala, sala de sport, cafenele si restaurante, sala de evenimente Town Hall, toate benefciind de privelisti minunate catre oras.

 

Ca de obicei, birourile amenajate au tinut cont de strategiile sustenabile si arhitectura ecologica. Spatiile au fost realizate utilizandu-se materiale reciclate si altele refolosite, arhitectii trebuind sa tina cont de „lista rosie” impusa de Google unde se regasesc diverse produse si substante care trebuiau evitate. Astfel, pardoselile au fost realizate din placi masive de lemn, cu furnir eco care isi vor schimba aspectul pe masura ce sunt folosite. Pe cat posibil produsele de finisare au fost alese sa fie pe baza de apa.

 

Spatiul denumit Gradina Secreta este compus din mai multe zone de lucru, amenajate in diferite separeuri, care se deschid catre terasa exterioara dar sunt suficient protejate astfel incat sa poata fi folosite indiferent de vreme. In fiecare separeu pot sa stea unul pana la patru angajati, beneficiind de intimitatea oferita de garduri si de protectie impotriva vantului si a soarelui.

 

Pe langa caracteristicile legate de sustenabilitate, de design si complexitate, spatiile de lucru au fost concepute sa fie vesele, sa inspire creativitate si sa mentina un mediu de lucru placut. Echipa de arhitecti a folosit in amenajare usi speciale asemanatoare la design cu cele de pe submarine, menite sa asigure cerintele de izolare fonica si pentru a se incadra in ambianta vesela au inscriptionat pe ele „Do not turn to open” (nu rotiti pentru a deschide).

 

Arhitectul Lee Penson, fondatorul biroului de proiectare declara urmatoarele: „Este vorba despre oameni si asta e. Ganditi-va la separeuri adanci, confort, distractie, papuci confortabili, covoare, perne, divane, mancare proaspata, gradina de legume, sanatate, stimuli vizuali, relaxare, exercitii, aer proaspat, toate acestea sunt elemente care caracterizeaza spatiile de birouri Google HQ”.

In septembrie birourile vor fi deschise si angajatii pot sa inceapa lucrul.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România