Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

Cunoscută ca lider al pieței europene de DIY în domeniul învelitorilor metalice pentru acoperiș, compania Bravo Europa s-a consacrat, de asemenea, ca un producător important de materiale destinate profesioniștilor. BELPROFILE este un brand creat și dezvoltat de Bravo Europa în ultimii 20 de ani, venind în întâmpinarea arhitecților, montatorilor și beneficiarilor cu produse din gama Premium Plus, destinate atât proiectelor noi, cât și reabilitării construcțiilor existente. De asemenea, a fost dezvoltat pentru piața europeană brandul eROCCA, axat pe producerea și stocarea energiei solare, o soluție ecologică de care are nevoie și piața autohtonă.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

Acoperișurile BELPROFILE pot fi întâlnite în toată Europa, începând cu țările din jurul României, până în Portugalia la vest și Scandinava la nord. Sunt acoperișuri care protejează clădiri cu diverse destinații: rezidențiale, de birouri, Horeca, industriale, medicale, din învățământ, instituții ș.a.m.d. Practic, nu există o limită în acest sens, importantă fiind compatibilitatea învelitorii cu arhitectura construcției, respectiv calculele statice și dinamice pentru structuri, care fac din acoperișurile metalice, ușoare și rezistente, o opțiune excelentă. De aceea, gamele de învelitori BELPROFILE au fost concepute pentru proiecte extrem de variate, gândite și executate de profesioniști, care sunt conștienți de importanța calității, de performanțele tehnice, de eficiența și rapiditatea montajului, respectiv de valoarea estetică a unui acoperiș premium. Sunt produse cu durată lungă de exploatare, care depășesc standardele uzuale de calitate, europene sau naționale, având o garanție de până la 40 de ani, dar care pot rezista și 100 de ani. Ceea ce nu este puțin lucru, mai ales în prezent, când condițiile climatice sunt în schimbare, iar acoperișul devine tot mai clar principala apărare a clădirilor împotriva fenomenelor meteo extreme.

Pentru a putea aborda fiecare segment de piață, Bravo Europa a creat mai multe game de produse, fiecare cu modele și cromatici diverse.

Țiglă metalică

Printr-o proiectare riguroasă a țiglei metalice și prin crearea unui set complet de accesorii, au fost eliminate infiltrațiile de orice fel, iar montajul este mai simplu și mai sigur datorită zonelor de suprapunere ambutisate optim și fixărilor duble în plan. De asemenea, țigla metalică BELPROFILE permite realizarea unui sistem de acoperiș complex, conform exigențelor actuale privind termoizolarea și ventilarea corectă. Realizată din oțel de cea mai bună calitate, cu grosimea de 0,5 mm, aceasta este protejată cu ajutorul unuia dintre următoarele sisteme de vopsire:

PrinTech - cel mai performant sistem de vopsire a produselor de tablă, care se aplică în 10 straturi și oferă cea mai mare durată de viață;
BigStone – este ovopsea specială aplicată în 7 straturi, fiecare având un rol în protejarea tablei în timp; are textura pietricelelor de nisip care conferă duritate și rezistență superioare, asigurând un confort termic sporit pe timpul verii;
SandShape - vopsea de poliester mat care oferă o stabilitate crescută în timp a culorii;
SunClear – vopsea de poliester lucios, în varianta tradițională de protecție a produselor metalice.

Tipuri de profile

BELPROFILE Nordic – este un profil conceput în Finlanda, folosind tehnologii de ultimă generație, pentru acoperișuri etanșe, funcționale, cu pantă minimă de 14°. Are un design compact, discret (pasul țiglei are înălțimea de 20 mm), de inspirație tradițională dar totuși modern. Înălțimea totală a profilului este de 50,5 mm, ceea ce conferă o rezistență sporită la încărcările provocate de zăpadă sau vânt. Tabla de oțel galvanizat prevopsit este acoperit cu unul dintre sistemele SandShape sau SunClear.

 

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

BELPROFILE Riviera – este un profil inspirat de arhitectura mediteraneeană, asemănător clasicelor ”imbrex și tegula” din tradiția greco-romană. Simetria și aspectul rotunjit îl fac potrivit unor proiecte de acoperiș elegant, capabil să facă față capriciilor vremii, inclusiv la pante joase de 14°, specifice spațiului mediteraneean. Gama de culori este variată, iar finisarea include toate sisteme de vopsire BELPROFILE.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

 

BELPROFILE Royal – conceput în Finlanda, este un profil unic prin formă și tehnologie, potrivit celor care au exigențe ridicate pentru calitate. Este foarte ușor de manipulat și de fixat, venind în sprijinul montatorilor care își doresc o muncă mai eficientă și mai rapidă. Cu o înălțime totală a profilului de 55,5 mm, poate fi utilizat în proiecte de case moderne sau tradiționale, inclusiv pentru renovări.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

 

BELPROFILE Sierra – are un design de inspirație gotică, potrivit unei arhitecturi care pune în valoare liniile verticale, pantele abrupte, detaliile rafinate. Simetria profilului permite montajul în ambele sensuri (de la stânga la dreapta sau invers), iar panourile pot fi debitate la lungimi variate, între 770 și 6.000 mm.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

 

BELPROFILE Monaco – la designul său au contribuit câteva considerente estetice din perioada Belle Epoque, atunci când erau urmărite liniile curbe, organice, care să sugereze armonia dintre natură și arhitectură. Profilul este simetric, potrivit pentru acoperișuri cu forme complexe, la care se poate realiza un montaj simplu, cu pierderi minime de material.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

 

Tabla click

Pentru majoritatea tipurilor de acoperiș, dar și pentru placări ale fațadelor sau altor elemente de construcție, Bravo Europa a dezvoltat o gamă autentică de tablă click, în trei variante de profilare: Click Flat (plană), Click Stripes și Click Waves (striate). Cu ajutorul acestora, se pot aborda anvelope ale clădirilor în sistem ventilat sau neventilat, oferind o libertate deplină a arhitecturii, de inspirație clasică sau modernă. Atunci când este folosită pentru acoperișuri, pot fi abordate pante de minimum 12°, asigurând montatorilor o punere în operă simplă și rapidă, cu unelte convenționale.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

Ca finisaj, se poate opta pentru unul dintre sistemele de vopsire amintite (PrinTech, BigStone, SandShape, SunClear), care se adaugă unui strat de protecție cu zinc de 275 g/m2 (225g/ m2 la SandShape). Învelitoarea Click de la Bravo Europa beneficiază, de asemenea, de o gamă completă de accesorii, astfel încât să se poată vorbi despre un sistem de acoperiș: șorțuri pentru streașină, dolii, coame, corniere de margine, profile de agățare, parazăpezi, folie anticondens ș.a.m.d.

Solzi metalici

În arhitectura europeană există o tradiție a acoperișurilor nobile realizate din foi metalice cu aspect de solzi, având forme rotunjite sau romboidale, ce conferă învelitorilor o dinamică aparte. Pentru lucrări deosebite de acest gen, inclusiv clădiri monument istoric, monument de arhitectură sau construcții din zone protejate, Bravo Europa are propuneri cu totul speciale: Rondo, Rombo, Quadra și Quadra Plus, realizate din oțel galvanizat la cald și prevopsit sau aluminiu.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

Acestea au fie un strat de protecție performant din zinc-magneziu de 120 g/m2 (MagneZinc, ce asigură un aspect natural, familiar de zinc al tablei de oțel), fie sunt acoperite cu diverse sisteme de vopsea:

  • RainDrop (7 straturi, textură de nisip)
  • PrinTech (10 straturi, cea mai performantă variantă)
  • Embosat (vopsea de poliester mat, pentru variantele din aluminiu)
  • SunClear (vopsea de poliester lucios)

Concepuți pentru un montaj rapid și sigur, solzii metalici BELPROFILE au termene de garanție extinse, în funcție de material și de tipul de finisaj: 25 de ani pentru tabla de oțel galvanizat cu protecție din zinc-magneziu, 30 de ani pentru oțelul galvanizat vopsit și 40 de ani pentru varianta din aluminiu embosat.

Tablă fălțuită

Acoperișurile continue din tablă fălțuită de la BELPROFILE sunt recunoscute pentru etanșeitatea lor crescută, ceea ce le face potrivite inclusiv pentru pante extrem de scăzute, până la 3,5° sau aproape de orizontalitate, conform normativelor. Însă, oricare ar fi panta sau forma învelitorii, cu linii curbe sau schimbări de unghi, acestea au un aspect deosebit, apt de personalizare. Calitatea materialelor și falțul dublu previn apariția infiltrațiilor, stabilizează structura șarpantei și, în același timp, permit micile mișcări structurale ce apar din cauza variațiilor de temperatură. Gama de tablă fălțuită a producătorului Bravo Europa include variante pe bază de oțel galvanizat la cald, prevopsit (0,55 sau 0,60 mm grosime), respectiv aluminiu (0,60 sau 0,70 mm grosime). Montajul se face prin fixare mecanică, prin intermediul clemelor, fără perforarea tablei. Finisajele pot fi similare celor din gama solzilor metalici: MagneZinc, RainDrop, PrinTech,, Embosat, SunClear.

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

Tablă cutată

Pentru diverse aplicații, mai ales din domeniul construcțiilor ușoare, sau care presupun închideri verticale și delimitări, Bravo Europa a conceput această gamă din oțel galvanizat la cald, cu grosimea de 0,5 mm și finisat cu diverse sisteme de protecție: PrinTech, BigStone, SandShape, SunClear. Panoul are lățimea de 1.108 mm și se poate furniza la dimensiuni mari, între 1 m și 6 m, ceea ce reprezintă un avantaj practic și economic. Panta minimă a învelitorii este de minimum 14°, iar distanța de șipcuire poate ajunge la 400 mm, fiind posibil și montajul transversal, dacă este asigurat drenajul corespunzător al apelor pluviale. Există două variante, în funcție de forma profilului: H 18 (trapezoidal) și S 18 (sinusoidal).

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium

eROCCA - Energy Integrated Roof Solutions

O soluție cu totul specială pentru acoperișurile premium concepute de Bravo Europa este eROCCA, un sistem complet de producere și stacare a energiei solare cu ajutorul panourilor fotovoltaice integrate în acoperiș - fie pe învelitori BELPROFILE, fie pe alt tip de învelitoare. Pe viitor, compania românească își dorește să adauge acest produs la oferta din România, el fiind deja recunoscut pe piața europeană.

 

BELPROFILE – învelitori metalice pentru acoperișuri premium
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.