Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Barton Wilmore creeaza locuinta intr-o fosta statie de pompare a apei

Barton Wilmore creeaza locuinta intr-o fosta statie de pompare a apei

In iunie 2010, Nick si Brigitte Sweet au cumparat imobilul ce a gazduit statia de pompare a apei din Nutbourne Common, la est de Pulborough, West Sussex. In ultimii treizeci de ani cladirea a fost lasata in paragina, chiar daca regia locala a pastrat in folosinta aripa de nord.

 

Dupa o serie de negocieri a fost obtinuta aprobarea pentru realizarea reconversiei imobilului intr-o locuinta cu trei dormitoare. Cu toate acestea familia Sweet au cerut refacerea documentatiei pentru o noua autorizatie astfel incat sa li se permita o interventie mai ampla, menita sa modeleze si sa tranforme radical interiorul vechii statii de pompare.

 

Documentatia revizuita a primit aprobarea in ianuarie 2011 si implica scoaterea a 35t de metal si echipamente ce nu isi mai aveau locul, pastrarea structurii principale, realizarea unor noi goluri de ferestre in aripa destinata dormitoarelor, turnarea unei noi placi din beton armat deasupra salii masinilor. Acoperisul de la aripa dormitoarelor trebuia complet refacut, urmau sa fie realizate noi luminatoare si la final, intregul acoperis trebuia hidroizolat. Pentru a fi siguri de obtinerea unei locuinte calduroase s-a propus termoizolarea cu 160mm a acoperisului, a tuturor pardoselilor si peretilor exteriori cat si inlocuirea vitrajelor originale cu unele duble, termoizolante. Ca sistem de incalzire s-a propus folosirea unei pompe de caldura cu 400m de retea instalata in gropi cu o adancime de 90m si un diametru de 10m, sapate sub cladirea principala care transmite agentul termic in tevile montate in pardoseala fiecarei camere. Pe acoperis au fost instalate 37 de panouri foto-voltaice de 8.6kWp care asigura energia necesara locuintei. Avand in vedere ca imobilul nu beneficia de racord la sistemul de alimentare cu apa, s-a folosit unul din puturile forate pentru a realiza alimentarea iar rezervorul de 700m3 descoperit in gradina este folosit pentru colectarea apei de ploaie.

 

Noua locuinta avand o suprafata construita de 600mp a fost finalizata la timp, iar din punct de vedere al costurilor, bugetul a fost depasit cu un procent redus de doar 2% din valoarea estimata.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România