Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Avantajele utilizării unei pompe de căldură

Pompele de căldură reprezintă un sistem care mută căldura dintr-un loc în altul, folosind compresor și o structură circulatorie cu lichid sau gaz refrigerat prin care căldura este extrasă din surse externe și pompată în interior.
Avantajele utilizării unei pompe de căldură

Pomparea căldurii folosește mai puțină electricitate decât în cazurile când se folosește electricitatea pentru a produce căldura. Pe perioada verii acest ciclu poate fi inversat și se poate folosi pe post de aer condiționat.

Pompele de căldură reprezintă cele mai eficiente alternative la sisteme cu încălzire pe gaz, ulei sau electricitate indiferent ca vorbim despre încălzire sau răcire. Încălzirea pe gaz are o eficientă relativ bună de aproximativ 98%, dar nu este o soluție bună pe termen lung din cauza amprentei de carbon și a consumului mai mare. Pompele de căldură oferă o capacitate mai mare de încălzire și răcire decât cantitatea de electricitate pe care o folosesc. Pompele de căldură de calitate, aplicate corespunzător, pot să obțină o eficientă de peste 300%.

Avantajele folosirii pompelor de căldură

- Costuri de funcționare reduse

Pompele de căldură au costuri de întreținere mai mici decât sistemele bazate pe combustie. Cu cât sunt mai eficiente energetic cu atât economisiți mai mult pe termen lung. Deși investiția inițială poate fi mai mare, puteți economisi mai mult de 1.000 de euro pe an pe cheltuieli.

- Mai puțină întreținere

Pompele de căldură necesită mai putină întreținere decât sistemele de încălzire pe bază de combustibil. De regulă, unele aspecte trebuie verificate doar o dată pe an și nu necesită un instalator profesionist, o puteți verifica chiar dumneavoastră. Un instalator profesionist trebuie sa facă o verificare doar o dată la 3-5 ani.

- Siguranță

Pompele de căldură sunt mai sigure decât sistemele de încălzire pe baza de combustibil.

- Emisii de carbon reduse

Pompele de căldură reduc emisiile de carbon și au un coeficient de conversie a energiei în căldură foarte eficient. De exemplu pompele de căldură apă-sol au o eficiență foarte ridicată, de aproximativ 600%

- Durată de viață mare

Durata de viață a pompelor de căldură este relativ lungă, pană la 50 de ani. Totuși media este undeva pană la 20 de ani.

- Se pot folosi pentru răcirea locuinței pe perioada verii

Printre cele mai mari avantaje ale pompei de căldură este faptul ca poate fi folosită atât pentru a vă încălzi locuința pe perioada iernii, cât și pentru a vă răcorii pe perioada veri.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Havași Instalații