Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Avantajele utilizarii blocurilor de zidarie BCA - Ytong

Avantajele utilizarii blocurilor de zidarie BCA - Ytong

Utilizarea BCA-ului in constructii porneste inca de la 1923 odata cu inventarea acestuia de catre arhitectul suedez Axel Joahan Ericksson. Mai tarziu acesta a fost inregistrat sub marca Ytong, denumire care a consacrat acest tip de produse pana in zilele noastre. Desigur ca de la inventarea sa si pana acum au fost dezvoltate si imbunatatite nenumarate variante, atat de concernul suedez cat si sub managementul Xella, perioada in care marca Ytong a inregistrat o recunostere progresiva pe toate pietele din lume devenind cunoscuta la nivel mondial. Conceptul de baza a ramas neschimbat pana in prezent, Ytong fiind creat tocmai pentru a permite conservarea, respectiv economisirea de energie in cladirile rezidentiale (locuinte unifamiliale sau cladiri cu apartamente), dar suplimentar utilizarea acestuia s-a extins si pentru cladiri de invatamant, de sanatate, comerciale si chiar industriale.


Avantajele utilizarii blocurilor de zidarie Ytong sunt nenumarate, pornind de la rapiditatea executiei, o foarte buna lucrabilitate a produselor (se pot prelucra foarte usor pe santier pentru a raspunde diverselor cerinte), sunt rezistente la foc, iar datorita lipirii blocurilor Ytong cu mortar in pat subtire (1-3mm) se reduc considerabil consumurile de materiale cat si puntile termice din peretii de exterior.

Pentru a oferi o calitate superioara, produsele Ytong (blocuri zidarie, elemente aditionale, mortar in pat subtire), au fost concepute si testate pentru a fi perfect compatibile, iar diversele combinatii de utilizare sunt denumite "Sisteme de zidarie termoizolatoare Ytong". Este foarte important ca alegerea tipului de produs pe care doriti sa-l utilizati, ca si montajul, sa se desfasoare conform cu recomandarile producatorului pentru a beneficia de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie.

In cele ce urmeaza vom descrie cazurile cele mai importante de utilizare a blocurilor de zidarie Ytong si ce ar trebui sa urmariti pentru ca folosirea acestora sa conduca la rezultatele dorite.
Aceasta ar putea fi o prezentare succinta a utilizarii corecte a produselor Ytong. Desigur ca variantele de solutii trebuie adaptate specific pentru fiecare caz in parte in functie de cerintele proiectului si de dorintele beneficiarului.

Detalii suplimentare privind utilizarea produselor Ytong vom discuta in alte compendii viitoare. 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
XELLA RO SRL