Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Anvelopanta de metal invaluie o casa din lemn de cedru

Anvelopanta de metal invaluie o casa din lemn de cedru

 

Beneficiind de perspective ample catre raul St. Lawrence si peisajul brut, al dealurilor din imprejurimi, locuinta cu doua niveluri isi are sursa de inspiratie in natura ce o inconjoara, reinterpretand forma traditionala a unui hambar element constructiv des intalnit in zona.

Echipa de arhitecti a gandit amplasarea volumetriei astfel incat sa profite la maxim de relieful terenului, directionand spatiile spre anumite puncte de interes prin intermediul vitrajelor de mari dimensiuni. Volumul principal al locuintei a fost impartit in trei sectiuni care delimiteaza zona de acces de la parter si doua terase de la primul nivel.

 

In momentul in care se intra in locuinta, membrii familiei sunt intampinati de structura scarii de acces la etaj, realizata integral din lemn de cedru care contrasteaza dramatic cu mana curenta din metal negru. Extinzandu-se de la nivelul holului de acces spre restul zonei de parter sunt patru dormitoare.

 

Coborand pe scara la nivelul subsolului se ajunge intr-un spatiu definit cu ajutorul panourilor de lemn si a suprafetelor din beton aparent care uniformizeaza spatiul destinat zonei de joaca de cele destinate dormitoarelor copiilor.

La primul nivel un spatiu deschis destinat zonei de zi combina bucataria, locul de luat masa si spatiul de relaxare intr-un volum care se deschide catre peisajul pitoresc.

 

Pardoseala este realizata dintr-un beton aparent, slefuit, care reflecta razele soarelui ce intra prin ferestrele generoase. In zona spatiului de zi a fost amplasat un semineu care actioneaza precum un element central, care capteaza atentia.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://backstage.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva