Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Amenajari alb-negru: elegante, dar greu de aplicat

Amenajari alb-negru: elegante, dar greu de aplicat

Un interior care se bazeaza doar pe alb si negru in absolut orice detaliu este, de regula, evitat, tocmai din pricina limitarii pe care o impune aceasta combinatie. Totusi exista si designeri care au acceptat aceasta provocare si au mizat pe eleganta asigurata de alb-negru, reusind in acelasi timp sa evite atmosfera de spital sau de birou. Pentru pasionatii de idee iata cateva idei de amenajare.
Se spune ca un mediu alb-negru nu stimuleaza prea mult creativitatea. Dimpotriva, creeaza un mediu cu valente septice (asta daca albul este primordial, iar negru e folosit doar ca tusa, contur sau pentru scoaterea in evidenta a anumitor perimetre.

Greu de intretinut, albul asigura insa luminozitatea unui spatiu, te duce cu gandul la un mediu septic si poate da o liniste interioara pe care unii o prefera la ei acasa, acolo unde vor sa se elibereze de orice ganduri.

Pentru ca singura parte din care se obtine o oarecare dinamica a spatiului este doar volumetria, negrul este necesar in proportie destul de mare (20%-30%), pentru a putea ghida priviriea in spatiu. De asemenea, foarte importante devin texturile materialelor (covoare, cuverturi, perne etc., care pot fi pufoase pentru a crea totusi o atmosfera casnica si intima, sau, prin folosirea pielii si a altor materiale nobile, se poate spori macar eleganta spatiului), dar si luciul suprafetelor, transparenta si reflexiile: sticla, finisajele lucioase pentru pardoseli sau mobilier se incadreaza in linia moderna generala.

Pentru o alternativa ceva mai cozy, se poate apela insa la mici abateri de la regula alb-negru. Un bej sau un crem folosit in amestec cu albul pentru finisajele peretilor si acoperiri mai imblanzesc contrastul dur. De asemenea, micile pete de culoare oferite de o vaza cu flori sau de un raft cu carti (pe aceetsea, orice ar fi, nu le puteti cumpara tot alb-negru) au de asemenea rolul de a imblanzi atmosfera si de a o transforma intr-una mai casnica, fara a se pierde eleganta dorita.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România