Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Amenajarea cu licheni, tendința anului 2019

Probabil va intrebati ce sunt lichenii decorativi? Daca nu ati facut cunostinta pana acum cu acest material natural, cules manual tocmai din padurile nordice din apropierea Cercului Artic, vi-l prezentam noi.
Amenajarea cu licheni, tendința anului 2019

Compania noastra se ocupa cu manufacturarea si confectionarea panourilor, a decoratiunilor si a altor elemente de design interior ce au integrate licheni naturali.

Lichenii sau, cum sunt mai bine cunoscuti la noi in tara, muschii (de multe ori am auzit spunandu-li-se bureti, salata verde, pufosenii si in multe alte feluri) sunt organisme vii, compuse dintr-o alga si o ciuperca. Puteti cauta mai multe pe internet despre ei, insa ce ar trebui sa va intereseze este faptul ca sunt foarte rezistenti. In plus, nu necesita aproape deloc mentenanta (zicem aproape deloc pentru ca va fi nevoie de cateva vizite pe an din partea companiei noastre pentru improspatare).

Incercam sa aducem viata in interiorul incaperilor prin amenajarile cu licheni stabilizati sau diferite elemente naturale de decor, dand frau liber imaginatiei care ne face mereu sa ne depasim limitele, reusind astfel sa cream ceva unic, natural, viu si colorat.

Sa integrezi in decorarea spatiilor interioare un perete verde stabilizat in care diversitatea culorilor si a speciilor de plante se imbina fascinant inseamna sa creezi o opera de arta fara comparatie, care atrage privirea oricui paseste in interiorul incaperii.

Utilizarea lor, atata vreme cat este in mediul interior, poate fi infinita. Se pot crea pereti si tavane intregi din licheni, corpuri de iluminat, obiecte si elemente de mobilier. Din acest motiv, reprezinta unul dintre cele mai ravnite materiale ale erei noastre pentru designeri si arhitecti, care il integreaza cu succes in proiecte rezidentiale, in spatii comerciale, in restaurante sau chiar in hoteluri.

Cand se folosesc pentru a acoperi un perete sau obiecte decorative, cum sunt, de exemplu, tablourile, lichenii vin montati pe un suport rigid, fara niciun fel de pamant, fiind aplicati pe suportul rigid cu un adeziv specific, dupa o verificare atenta.

Lichenii se gasesc intr-o gama larga de culori, 42 mai precis, textura si culoarea se pastreaza nealterate pe o perioada de pana la zece ani, sunt independenti de lumina naturala si sunt rezistenti la insecte.

Nu se pot monta insa in apropierea surselor de caldura (cum sunt caloriferele sau radiatoarele).

Avantajele panourilor cu licheni:

• Ajuta la purificarea aerului din incapere, deoarece retin praful
• Lichenii sunt anti-alergeni - nu atrag insectele si nu gazduiesc niciun fel de organisme daunatoare
• Calitatea aerului este imbunatatita - plantele verzi au rol de reglare a climatului interior, reducand umiditatea, ceea ce poate elimina riscul igrasiei
• Sunt 100% naturali
• Nu necesita sol si lumina naturala
• Nu necesita ingrijire - desi sunt organism vii, lichenii nu se reproduc in afara mediului lor natural, procesul de manufacturare blocandu-le dezvoltarea, ceea ce inseamna ca volumul ramane constant
• Hidro-sensibilitatea - reactionand la conditiile de mediu, lichenii ofera indicii asupra nivelului de umiditate

Descopera noile produse de design interior manufacturate din elemente naturale, atent lucrate cu material de inalta calitate in atelierele din Romania.

Amenajarea cu licheni, tendința anului 2019
Amenajarea cu licheni, tendința anului 2019
Lucru în România