Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ai un dezumidificator pentru construcții? Iată ce nu trebuie să faci!

Tot mai mulți dezvoltatori au cumpărat dezumidificatoare profesionale pentru a usca șantierele lor și pentru a preda apartamentele uscate și fără vicii către clienții finali. De aceea, în calitate de consilier în această arie de expertiză pot să fac câteva remarci despre cum folosesc acești dezvoltatori de complexe rezidențiale echipamentele cumpărate de la noi și cum ar trebui ele exploatate pentru o eficiență maximă.
Ai un dezumidificator pentru construcții? Iată ce nu trebuie să faci!

Iată cele 7 greșeli frecvente pe care le fac dezvoltatorii de imobiliare după ce achiziționează un dezumidificator:

 

1. Cea mai frecventă greșeală este că nu acordă timpul necesar uscării complete a șapelor și pereților. Acest fapt aduce de obicei neplăceri, dezumidificarea incompletă se va vedea peste timp, apa rămasă va migra dinspre podea spre pereți, afectând zugrăveala și producând igrasie.

 

2. O altă greșeală este că folosesc dezumidificatoarele în încăperi unde se țin ferestrele deschise. Procedând astfel, aruncă efectiv banii pe fereastră, aparatele recirculând aerul care vine de afară, uneori mai umed decât cel din interior.

 

3. Pe partea de eficiență și per ansamblu se folosesc dezumidificatoarele în spații unde este praf, care previne cedarea umidității de șapă, eficiența aparatelor fiind mult diminuată.

 

4. Dezvoltatorii folosesc dezumidificatoare ajutate de aeroterme puternice în mod eronat, direcționând jetul de aer cald direct spre dezumidificator, acesta fiind forțat să usuce aer foarte fierbinte, uneori cu rezultate foarte slabe și cu o creștere a uzurii pentru dezumidificator.

 

5. Măsurătorile pe care aceștia le fac sunt deseori superficiale și/sau făcute cu aparatură neomologată, rezultând valori diferite de realitate, fapt care păcălește de fapt procedeul de uscare.

 

6. Așezarea în spațiu fizic al dezumidificatoarelor poate face o diferență de până la 20%. De obicei, pe șantiere se pun dezumidificatoare de dragul prezenței lor acolo, uneori neglijând golirea găleților de condens sau chiar conectarea la prize.

 

7. Dezumidificatoarele nu sunt supuse unor revizii constante, unor curățări de praf, fapt care încetinește condensarea vaporilor de apă din aer, reducând eficiența acestor aparate.

 

Firma noastră pune la dispoziție constructorilor (dar și persoanelor fizice) aparaturi nemțești și cele mai actuale tehnologii folosite la uscarea în construcții. La acestea se adaugă asistența profesională care maximizează eficiența folosirii produselor și serviciilor Life Art.

 

Contactează-ne, te vom ajuta cu cea mai mare plăcere!

Lucru în România