Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Acest robot iți plimbă planta și dansează când trebuie să o uzi

Indiferent daca ti-a dat-o mama, ai primit-o ca dar de casa noua sau ai cumparat-o chiar tu intr-un puseu de optimism - toate incercarile tale de a ingriji o planta s-au sfarsit prost.

Inveseliti-va, voi, cei nepriceputi in micro-gradinarit! Antreprenorul Sun Tianqi a creat un robot care va avea grija de orice planta ii vei incredinta cu un devotament impresionant.

Robotelul Hexxa isi foloseste toate cele sase picioare pentru a plimba planta asezata pe spatele sau la soare sau mai la umbra, in functie de nevoile acesteia. Si va fi imposibil sa mai uiti sa uzi floarea, deoarece, cand va veni timpul, robotul va incepe sa topaie.

Hexxa, dezvoltat de compania de robotica a lui Tianqi, Vincross, este echipat cu senzori cu infrarosu, cu o camera de 720p si cu 19 servomotoare. Functioneaza si pe post de animal de casa, jucandu-se cu proprietarul sau.

Ideea de a forta putin mana evolutiei, dandu-le plantelor mai multa independenta, i-a venit lui Tianqi atunci cand a vazut o floare a soarelui care s-a uscat pentru ca a stat prea mult la umbra.

“M-am gandit ca daca s-ar putea misca putin, sa se deplaseze vreo noua metri pentru a iesi din umbra si a ajunge unde se aflau celelalte flori ar fi trait si ar fi fost sanatoasa”, explica antreprenorul chinez.

Cum plantele au cel mai redus grad de liberatate dintre toate organismele din natura, Tianqi spera ca robotul sau sa le ajute sa “experimenteze mobilitatea si interactiunea”.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România