Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

6 avantaje de care te bucuri dacă alegi ușile glisante din sticlă

Ușile glisante din sticlă devin tot mai mult o alegere frecventă pentru cei care abordează o arhitectură minimalistă și care își doresc camere mai spațioase în locuințele lor. Există multe avantaje pe care vi le oferă instalarea unor astfel de uși.

6 avantaje de care te bucuri dacă alegi ușile glisante din sticlă
Pexels

Acestea maximizează iluminatul natural, cresc fluxul de aer și facilitează fluxul de trafic din afara și în interiorul casei.

1. Mai multă lumină

Geamurile mari de sticlă securizată care compun de obicei ușile culisante permit pătrunderea a mai multă lumină naturală în casă. Astfel de compartimentări cu sisteme culisante vă pot ajuta chiar să nu mai aveți nevoie să aprindeți nicio lumină în locuință în timpul zilei. În felul acesta, veți face economie la plata facturilor de electricitate. În același timp, iluminatul natural vă face casa mai primitoare.

2. Mai mult aer

O ușă mare amplasată la un capăt al casei dvs. poate face diferența când vine vorba despre circulația aerului în locuință. Este suficient să deschideți ușa glisantă și va pătrunde briza proaspătă în casa dvs.

Dacă aveți ferestre mici sau puține, circulația aerului în casa dvs. poate fi o problemă. Cu o ușă glisantă, spațiul este suficient de mare pentru a permite pătrunderea unor valuri mari de aer, răcind casa și îmbunătățind calitatea aerului. De asemenea, poate crește eficiența energetică a casei dvs. reducând nevoia de aer condiționat.

3. Fluxul de trafic

Ușile glisante, fiind mai mari decât ușile obișnuite, permit un flux mai mare de trafic la ieșirea și la intrarea în casă. Astfel de uși sunt ideale când organizați întâlniri cu familia și prietenii sau grătare în curtea din spate. Sunt ușor de utilizat, durabile și se întrețin ușor.
Uneori este posibil să aveți obiecte mari care trebuie mutate sau aduse în casă, cum ar fi canapele, paturi, jucării, mese sau birouri.

Dimensiunea mai mare a ușii permite accesul mai ușor cu astfel de obiecte voluminoase. Ușile glisante pot fi de două ori mai largi decât ușile de intrare obișnuite.

4. Aspectul

Ușile glisante pot adăuga stil și oferi frumusețe casei. Având posibilitatea de a alege dintre o mulțime de modele, puteți chiar înlocui un perete din beton cu o ușă glisantă pentru a scăpa de aspectul unui spațiu mic și înghesuit. În acest fel, veți face camera să pară mai spațioasă.

5. Maximizarea spațiului

Ușile glisante din sticlă dau senzația de iluzie optică, astfel că spațiul să pară mai mare decât este cu adevărat. În plus, ușile glisante maximizează spațiul în casă. Deoarece acestea se deschid alunecând pe o șină, nu veți avea nevoie ca în preajma lor să creați spațiu liber, așa cum se impune în cazul ușilor batante ce se deschid în interior sau exterior.

6. Priveliștea

Când montați o ușă glisantă din sticlă, faceți din natură și mediul exterior o parte a casei dvs. Fie că aveți o grădină sau o curte frumoasă în fața locuinței, vă puteți bucura de priveliște 365 de zile pe an.

Articol scris de
ROM DECOR