Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

5 întrebări despre lipirea tapetului

Cum să alegeți corect adezivul? Ce să faceți cu tapetul vechi? Cum să lipiți diferite tipuri de tapet? Pentru a evita majoritatea problemelor în timpul reparației, trebuie să știți răspunsurile la aceste întrebări, printre altele.
5 întrebări despre lipirea tapetului

1. Cum să alegeți adezivul?

Alegerea corectă depinde de tipul tapetului. Există compoziții speciale pentru tapet de hârtie, vinil, vlies sau cel textil. Acestea diferă prin densitate și cantitate de compoziție de reținere - metil celuloză.

2. Tapet vechi: îl îndepărtați sau îl acoperiți?

Neapărat îndepărtați-l! Pentru a face acest lucru mai ușor, înmuiați tapetul cu apă caldă. De asemenea, există compoziții speciale pentru îndepărtarea tapetului: în 15 minute după aplicarea acestora adezivul se dizolvă și tapetul poate fi demontat cu ușurință. Dacă aveți un perete zugravit, puteți lipi tapetul deasupra: doar după ce spălați peretele, îl degresați și îl frecați cu șmirghel.

3. Cum se lipește un tapet?

Anterior, când tapetul era lipit cu o suprapunere, regula era să începeți lucrul de la fereastră și să vă deplasați spre restul încăperii. Acum, când această regulă este opțională, lipirea tapetelor de dimensiuni mari începe de la centrul peretelui spre colțuri.

4. Cum să lipiți diferite tipuri de tapet?

Există 2 tipuri de tapet de hârtie: cu un singur strat (simplex) și două straturi (duplex). Cel din urmă este mult mai ușor de lipit, întrucât nu se înmoaie și nu se întinde. Dacă în procesul montării tapetul de hârtie va fi întins, după uscare acesta se va micșora și va crăpa. În cazul tapetului de hârtie, aplicați adezivul atât pe hârtie cât și pe perete (grunduit), iar dacă lipiți tapetul nețesut - doar pe perete. Tapet vlies (nețesut) nu se întinde și nu se deformează, ceea ce simplifică foarte mult procesul de montare. Și îndepărtarea tapetului nețesut de pe perete va fi mult mai ușoară.

5. Ce tapet poate fi folosit pentru tavan?

Orice, însă cel nețesut va fi mai convenabil în muncă și vă va da mai puține defecte. Dacă tavanul este drept, puteți lipi tapetul neted, iar dacă există defecte, este mai bine să alegeți un model înspumat, întrucât textura acestuia va ascunde denivelările suprefeței.

5 întrebări despre lipirea tapetului
După cum puteți vedea, lipirea tapetului nu este cel mai ușor lucru. MallDeco vă oferă să beneficiați de serviciile profesioniștilor, care vor face totul eficient, rapid și la un preț accesibil. Costul acestui serviciu este de la 15 la 20 RON / m2.
5 întrebări despre lipirea tapetului

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TOP RESERVE BUSINESS