Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

10 soluţii propuse de tinerii designeri la problemele cauzate de COVID-19

Sute de tineri designeri din intreaga lume au raspuns unui apel de a veni cu proiecte care sa ofere solutii la problemele cauzate de pandemia de coronavirus.
10 soluţii propuse de tinerii designeri la problemele cauzate de COVID-19

Apelul a fost facut de Global Grad Show, o competitie desfasurata in fiecare an in noiembrie, in cadrul Dubai Design Week, care celebreaza ingeniozitatea tinerilor absolventi ai facultatilor de design. Pe fondul situatiei actuale, organizatorii au lansat o editie speciala, invitand luna trecuta institutii academice din intreaga lumea sa vina cu propuneri care sa “identifice si sa rezolve o problema critica legata de COVID-19”.

 

O conditie pentru proiecte a fost aceea de a putea fi implementate intr-un timp scurt, intentia organizatorilor fiind de a transforma cele mai bune idei in realitate cat mai curand.

"Sunt doua moduri de a raspunde uneri crize: unul este defensiv, iar celalalt este creativ. Este un lucru pozitiv faptul ca oamenii stau acasa in acest moment, insa nu putem sa pur si simplu sa ne retragem si sa speram ca se va termina”, a spus Brendan McGetrick, care se ocupa de evaluarea proiectelor, potrivit CNN.

Au fost primite aproape 400 de propuneri, restranse de organizatori la o lista scurta care include inovatii ce variaza de la idei simple precum un maner pentru evitarea atingerii obiectelor direct cu mana la tehnologii mai avansate cum este un sistem de monitorizare inteligenta a alimentelor.

In continuare, un juriu format de experti in santate, inovatie si tehnologie va evalua propunerile si va decide care dintre ele vor merge mai departe.

Iata cateva dintre cele mai interesante idei propuse de tinerii designeri:

Locabox
Locabox

Un proiect realiat de doua studente de la Scoala de Design Nantes Atlantique, Locabox este o statie de livrari comuna, unde curierii pot lasa pachetele pentru mai multe persoane din zona, reducandu-si astfel riscul de expunere. Pachetele ar urma sa fie ridicate in intervale orare diferite.

Qenqo
Qenqo

Propusa de o echipa de designeri de la Universitatea Pontificala Catolica din Peru, Qenqo este o statie menita sa le ofere persoanelor din regiunile sarace si izolate ale statului sud-american access la conditii de igiena de baza.

Handl
Handl
Handl este un maner portabil care le permite utilzatorilor sa evite contactul direct cu suprafete posibil contaminate, fiind creat de doi tineri designeri de la Keio University, Japonia.
Touch
Touch

O studenta de la Georgia Institute of Technology propune un dispozitiv care poate fi aplicat pe piele sub forma unui tatuaj temporar, fiind prevazut cu senzori care alerteaza utilizatorul atunci cand este pe cale sa isi atinga fata, fiind redus in acest fel riscul infectarii.

Steam Nurse
Steam Nurse

Un grup de tineri cercetatori din cadrul Universidad Privada del Norte din Peru a venit cu ideea unor vestiare inteligente pentru spitale, care sterilizeaza hainele si obiectele personalului medical cu diverse substante chimice si lumina ultravioleta.

Farewell Suit
Farewell Suit
Doi studenti de la Tecnologico de Monterey au creat un costum de protectie care sa le permita membrilor familiei sa viziteze in siguranta un pacient infectat aflat in faza terminala.
Fresh Tracker
Fresh Tracker

Sistemul creat de doi designeri de la Massachusetts Institute of Technology le transmite utilizatorilor informatii legate de termenul de valabilitate al alimentelor proaspete, in ideea de a reduce risipa.

Solar Tunnel
Solar Tunnel
Un grup de ingineri aerospatiali de la Politecnico di Milano si Politecnico di Torino propune un sistem care introduce lumina naturala, esentiala pentru un tonus psihic bun, in interiorul locuintelor prin intermediul unor tuburi din materiale reflectante.
Interactive Design Barrier
Interactive Design Barrier
Dispozitivul creat de doi studenti de la Rochester Institute of Technology, New York, le permite persoanelor aflate in carantina sa interactioneze in siguranta unele cu altele, pentru a se simti astfel mai putin singure, cu beneficii pentru sanatatea lor mintala.

ECHOO
ECHOO

Design Incubation Centre din cadrul Universitatii Nationale din Singapore propune un sistem care incurajeaza interactiunea cu ceilalti dupa ce perioada de carantina si de izolare se vor incheia, folosind, de exemplu, casti care scad volumul sunetului atunci cand utilizatorul se afla in apropierea altor oameni.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva