Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

1 din 3 incendii se produce din cauza coșurilor de fum necurățate la timp sau defecte

Daca vrei ca familia ta sa fie in siguranta, nu lasa o treaba atat de importanta nerezolvata. In ziua de azi avem la indemana destui cosari profesionisti la care putem apela, pentru a ne asigura ca treaba este facuta profesionist, iar casa noastra este in siguranta.
1 din 3 incendii se produce din cauza coșurilor de fum necurățate la timp sau defecte

Vezi AICI lista cosarilor autorizati din judetul tau.

 

Vedem zilnic la stiri, in social media si in ziare despre dezastrele produse de cosurile de fum neconforme sau care nu sunt curatate la timp.

 

Am luat legatura cu pompieri din zona noastra, pentru a afla cateva sfaturi practice recomandate de ei:

 

1. Cosurile de fum trebuie sa fie curatate de catre personal specializat in domeniu cel putin o data pe an conform legislatiei in vigoare.

 

2. La trecerea prin acoperis se va lasa o distanta minima necesara intre exteriorul cosului de fum si elementele combustibile ale acoperisului.

 

3. Cosurile de fum din metal neizolate (burlane) nu vor fi instalate la o distanta mai mica de 100 cm fata de peretii de scandura.

 

4. Cosurile de fum se prelungesc deasupra coamei acoperisului cu 0,5 - 1,0 m. Se va respecta aceeasi sectiune a cosului de fum si se va folosi acelasi material de constructie.

 

5. Nu este permis ca in cosul de fum sa fie incastrate elemente combustibile ale acoperisului sau planseului (de exemplu capriori, grinzi, scanduri).

 

6. In spatiul dintre cos si planseu si la trecerea prin acoperis se introduce un strat de material izolant rezistent la foc (silicat de calciu, vata minerala bazaltica etc.). Pentru trecerea prin acoperis, golul produs se inchide cu un sort de tabla.

 

7. Cosurile vechi din zidarie trebuie sa fie permanent intretinute fara crapaturi si curatate. Cosurile din zidarie netencuite sunt interzise.

 

8. In volumul podurilor, este recomandata spoirea cu var a cosurilor vechi din zidarie, pentru depistarea la timp a eventualelor fisuri.

 

9. Este interzisa folosirea elementelor de caramida de ventilatie pe post de cos de fum.

 

10. Daca cosul de fum este deteriorat, construit din materiale neconforme, va recomandam inlocuirea de urgenta cu un sistem de cos de fum profesional triplustrat izolat.

 

Cere o oferta personalizata! Reprezentantii nostri stau la dispozitia dvs. la numerele de telefon 0743 99 55 99 sau 0748 99 55 99.

Ne puteti contacta si pe email: vanzari@kaminhorn.ro; comenzi@kaminhorn.ro.

Articol scris de
KaminHorn
Lucru în România