Produse pentru instalatii apa / canalizare / drenaj

Caută în cele 108 de game cu 861 de produse. Alege o categorie de mai jos.
Instalatii apa / canalizare / drenaj

Obtinerea apei, atat pentru baut cat si pentru desfasurarea unor activitati zilnice reprezinta prima parte a problemei si porneste inca de la captarea apei de la sursa, tratarea acesteia (dedurizare, deferizare, ionizare, etc) si bineinteles transportul pana la locul in care se va utiliza, aici fiind vorba atat despre aglomerarile urbane dar si despre locuinte unifamiliale.

Cei mai noi furnizori de produse pentru instalatii apa / canalizare / drenaj

Alege bine produsele pentru instalatii apa / canalizare / drenaj

In cazul apei calde pentru consum, apa este supusa procesului de incalzire si trebuie sa fie transportata catre zona de utilizare in conditiile in care trebuie sa piarda cat mai putin din temperatura la care este livrata.


Dupa utilizarea apei, fie reci fie calde, apare necesitatea evacuarii acesteia dar si a tratarii, datorita substantelor pe care le poate acumula in procesul de utilizare (dejectii, detergenti de toate tipurile, grasimi, amidon, hidrocarburi, etc) pentru a nu pune in pericol mediul inconjurator. Tratarea apelor inainte de a le evacua este obligatorie iar acest lucru se poate face atat in zona de utilizare (pentru a impiedica colmatarea canalizarii) dar si la statiile de epurare. In functie de modul de tratare si de cantitatea de apa se poate apela la evacuarea acesteia in pamant, prin campuri sau puturi de drenaj, sau direct in emisar (ape curgatoare).


Drenajul subteran si de suprafata se refera la colectarea si evacuarea apelor din panza freatica si/ sau a apelor pluviale. In anumite cazuri, apele freatice dar si cele de suprafata pot conduce la afectarea fundatiilor si a subsolurilor cladirilor iar pentru a impiedica aceasta sunt necesare lucrari de instalatii care pot varia in complexitate in functie de tipul de teren, de adancimea la care se gaseste panza de apa freatica si de cantitatea de apa care cade in timpul unei ploi.