ELBA

ELBA

Str. Paul Morand nr. 135, Timisoara, jud. Timis


Relatii clienti:

Despre ELBA

Cei peste 90 de ani de experienta in domeniul iluminatului au facut din ELBA o marca de renume, o firma emblematica pentru industria romaneasca, o prezenta de varf in domeniul iluminatului.

 

10 MOTIVE PENTRU UN PARTENERIAT CU ELBA:
1. Peste 90 de ani de experienta in iluminat

2. Furnizor de top si OEM

3. Capacitate solida de dezvoltare de proiecte

4. Reactie prompta, raspuns superlativ

5. Management & echipa inalt calificate

6. Competitivitate ridicata

7. Sisteme ISO implementat

8. Capabilitate REALA pentru investitii

9. Buni comunicatori

10. Propriul producator de SDV

 

CALITATE, MEDIU:

Sistemul de Management al Calitatii este certificat conform cerintelor standardului ISO 9001: 2008. Pentru produsele destinate industriei auto, s-a certificat Sistemul de Management al Calitatii conform ISO/TS 16949 de catre organismul de certificare Lloyd's Register Quality Assurance Limited.

In conformitate cu etica si conduita profesionala, cu datoria civica si morala, conducerea SC ELBA SA promoveaza o politica de mediu axata pe protejarea omului si a mediului cu resursele lui naturale. In acest sens, deţine certificarea sistemului de management al mediului, conform ISO 14001.


SC ELBA SA s-a inscris la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, in Registrul de punere pe piata a echipamentelor electrice si electronice.

Produsele SC ELBA SA sunt proiectate astfel incat sa faciliteze operatiunile de demontare in vederea unei colectari separate a componentelor uzate, ca deseu sortat.

 

FABRICA DE CORPURI DE ILUMINAT GENERAL:

Cel mai vechi producator de corpuri de iluminat, se prezinta cu o gama de produse ce acopera cele mai diverse aplicatii ale iluminatului:

- de interior, pentru: uz comercial, public, industrial, ambiental si arhitectural, pentru amenajari interioare;

- de exterior: iluminat stradal, rezidential, ornamental si arhitectural

- iluminat de siguranta, pentru medii speciale-antiex, umede, cu praf

- semnalizare / dirijare trafic rutier si pietonal.

 

DIRECTII DE DEZVOLTARE:

- Produse de iluminat cu LED-uri

- Dezvoltarea de sisteme de iluminat cu panouri fotovoltaice

- Dezvoltarea de corpuri de iluminat - eco-eficiente si cu surse de lumina cu eficienta ridicata.

 

FABRICA DE CORPURI DE ILUMINAT AUTO:

Unitate certificata ISO/TS 16949, care realizeaza produse destinate industriei de autovehicule, marea majoritate a productiei fiind destinata echiparii initiale a acestora. Dotarea tehnologica si pregatirea operatorilor este aliniata la cerintele extrem de pretentioase ale industriei de automobile si este caracterizata de o continua preocupare privind dezvoltarea de noi proiecte, mentinandu-se o oferta diversificata, cu deschidere catre toti clientii importanti din piata.

Produse: faruri si lampi, iluminat de habitaclu, componente injectate de masa plastica.
 
CLIENTII:

 

Alaturi de aceste componente, pentru a oferi "servicii la cheie" s-au dezvoltat si alte structuri:

SISTEME DE ILUMINAT:
Departamentul specializat ELBA, ofera solutii complete pentru iluminatul interior si exterior, asigurand un mediu luminos confortabil si eficace. Multe edificii publice, culturale si religioase poarta semnătura ELBA la capitolul iluminat, beneficiile aduse clientilor nostri fiind concretizate in economii considerabile privind costurile de realizare/montaj, costurile de exploatare si intretinere. Efectele deosebite obtinute prin solutiile tehnice adoptate se bucura de o larga apreciere atat a publicului cat si a specialistilor din domeniu.
 
FABRICA SDV:
Asigura dotarea atelierelor de productie ale ELBA cu matrite, scule, stante si diverse dispozitive, cat si realizarea de asftel de produse pentru clientii din tara si strainatate, avand ca suport o echipa de specialisti, o experienta solida si o dotare moderna.
- Matrite: de injectat repere din mase plastice pentru corpuri de iluminat, atat pentru industria auto - faruri si lampi auto - cat si de uz general, industrial sau casnic.
- Stante: executie de scule pentru prelucrarea tablelor - stanţare, profilare, ambutisare.
- Dispozitive: executie de dispozitive de montaj, control, pentru incercari de laborator pentru diverse produse din gama de fabricatie proprie sau a clientilor.
 
LABORATOARELE ELBA:
- Laboratorul Electromecanic: Infiintat in anul 1957, efectueaza teste si masurari in urmatoarele domenii acreditate: electrice, mecanice, climatice, grade de protectie si nivel de zgomot. Este acreditat de Organismul national de acreditare RENAR - Bucuresti, conform referentialului SR EN ISO / IEC 17025.
- Laboratorul Fotometric ELECTROBANAT: Fondat in 1972, efectueaza incercari in urmatoarele domenii de activitate: fotometrie, colorimetrie, determinarea proprietatilor optice ale materialelor, verificarea dimensionala si electrica a surselor de lumina. Din 21.02.1977 a devenit parte inregistrata a Conventiei de la Geneva, ca Serviciu Tehnic desemnat pentru incercari de omologare internationala. In prezent este notificat de Registrul Auto Roman ca Serviciu Tehnic de Categoria A in conformitate cu Directiva cadru 2007/46/CE, indeplinind cerintele de capabilitate si competenta pentru activitati de incercari pentru faruri, lanterne de semnalizare, surse de lumini, dispozitive si folii retroreflectante pentru vehicule. Este acreditat de catre RENAR Bucuresti conform cerintelor SR EN ISO/CEI 17025.
- Laboratorul Chimic: Exista din anul 1964. Tipul incercarilor efectuate sunt analize chimice si fizico-chimice, volumetrice, gravimetrice, termo-gravimetrice, spectrometrice ( IR, AAS), determinari pX-metrice, determinari reologice (Hoppler, Brookfield, Ford), determinari de grosimi de strat, etc. Pentru tinerea sub control a tehnologiilor de galvanizare, acoperiri peliculogene, mase plastice, prelucrari metalice, etc. si pe produse finite, determinari pe ape reziduale.
- Laboratorul metrologic: Atestat BRML conform SR ISO / CEI 17025/2005. Teste efectuate-etalonari pentru domeniile: presiune, electric, temperatura, lungime, masa, forta, duritate, optic.

REPERE ISTORICE:
1884 - Timisoara - primul oras european cu strazile iluminate electric
1921 - Infiintarea firmei Dura (nucleul viitoarei Elba)
1930 - Fuziunea companiilor Dura-Galvani & AGA-LUX
1948 - Nationalizarea firmei sub denumirea de IIS ELECTROBANAT
1953 - Debutul productiei in industria auto - lampi si faruri pentru vehicole militare
1970 - Debutul productiei de lampi si faruri auto pentru uz civil - "DACIA"
1990 - Reinfiintarea firmei dupa noua legislatie - SC ELBA SA
1995 - Incheierea procesului de privatizare a ELBA SA, prin metoda MEBO
2013 - Relocarea activităatii pe noul amplasament din Parcul Industrial Freidorf.

Documentații tehnice

    Prezentare generala ELBA
    Catalog, brosura
    24 p | RO
     1 - 1 din 1 documentatii
    9 game de produse înscrise