Zgomotul si vecinii de sus

Buna ziua, daca are cineva mai multa experienta si poate sa ma ajute referitor la problema asta, cu zgomotele de la vecini ce bine ar fi! E vorba de zgomotul de la vecinul de sus. Cred ca din cauza structurii blocului, sunete din tavanul meu sunt foarte puternice, practic ii aud orice miscare. Are o pardoseala de gresie pe care umbla si incaltat zi de zi. Nu il pot convinge sa isi izoleze pardoseala, chiar daca ma ofer sa ii platesc eu lucrarea ... nici macar un covor nu am fost in stare sa il determin sa-si puna. Ce este de facut la mine in casa? Am vreo sansa sa imi izolez eu plafonul in vreun fel? Dar sa fie eficient? S-a mai lovit cineva de problema asta si si-a facut lucrari acasa? Si ce rezultate a avut?
Buna ziua. Eu am facut multe lucrari de genul asta in locuinte si baruri. Tavanul trebuie izolat fonic: rigips placare dubla plus vata minerala cu folie de aluminiu; ori lipit polistiren extrudat de 10 cm special ptr izolatie fonica, vata bazaltica cu folie de alumini ptr izolatie termica si fonica de grosime 10 cm. cu respect davidov facebook davidov alexei
Buna ziua, inseamna ca merge izolat si tavanul, nu neaparat sa fie lucrarea celui de desupra? Si in ce masura nu se mai aud zgomotele de deasupra, cam cat le estompeaza? Si cu cat coboara tavanul in total, adaugand straturile de rigips si vata minerala? Dar cu polisitiren extrudat cat de mult coboara tavanul? Dv ce metoda dintre cele doua recomandati pentru cea mai buna izolatie fonica, indiferent de costuri? Multumesc anticipat.