Termoizolare balcon

Stau la ultimul etaj. Am inchis balconul cu panouri termoizolante si geamuri termopane. Balconul are 3 metri lungime si un metru latime, deci este mic. As dori sfaturi! Sa-i mai pun si un strat de polistiren si apoi perete de rigips? Pentru a fi mai bine izolat? Chiar daca imi mai ia din spatiu, ma intereseaza sa fie izolat bine, sa nu am mucegai!!! Multumesc anticipat!
Exact asa risti sa faci mucegai! In primul rand, termoizolatia la interior este de evitat. Daca adaugi si rigipsul+termopanele, va fi o lipsa de ventilatie totala si asta duce la condens, apoi mucegai!
Interesant este ca ne gandim la solutii care ar putea fi mai bune dupa ce am aplicat-o mai intai pe cea rea....
Pai de la inceput am stabilit asa cu meseriasii (sa-mi puna poliester si rigips), dar acum ma cam dau la intors si imi spun ca este suficient doar panourile, in balcon voi pune si calorifer......asa ca vreau sa aud pareri, sfaturi....
Probabil pt ca au realizat si ei aspectele privitoare la condens. Oricum va trebui sa ventilati destul de mult, pentru ca termopanele etanseaza perfect (daca e o solutie corect aplicata si materiale de calitate) si daca aveti si plante s-ar putea sa aveti probleme. Daca adaugati polistiren+rigips la interior, de ce mai montati calorifer? Geamurile vor fi permanent deschise si este degeaba :)
O termoizolatie buna, de regula la exterior, cu polistiren expandat mai gros de 10,0 cm, eu am pus de 15,0 cm neopor, cu granule de grafit si o tamplarie la acelasi nivel am pus la balconul meu de 1,5 m x 1,0 m, trebuie insotita si de un sistem de ventilatie adecvat. Actualmente Salamander vinde la tamplaria lor feronerie cu maner care inclinat la 45 grd aseaza fereastra intr-o pozitie pentru ventilatie. Mai interesant mi se pare sistemul cu grila cu deschidere proportionala cu umiditatea interioara, montata intr-o fanta practicata in toc. Nu am aplicat asa ceva pentru ca de obhicei se face la confectia ferestrei si am pierdut trenu'.
Multumesc frumos pentru sfaturi!