Tencuiala: Multibat sau Tenco?

Am ajuns la etapa de tencuiala a casei si sfatuindu-ma cu niste prieteni am aflat de doua produse pentru tencuiala: Multibat de la Lafarge si Tenco de la Holcim. A tencuit cineva cu aceste produse? Poate sa imi spuna cineva care sunt retetele de amestec potrivite pentru fiecare?
Pentru Tenco am gasit o descriere chiar pe site. Din pacate, documentatia nu cuprinde si informatii despre reteta de amestec, dar cred ca le puteti solicita informatii producatorilor ( e un buton de comentarii chiar la produs).Sper sa va fie utile informatiile!
Linkuri
tre sa fie scris pe sac, daca nu la multibat era 1/9 la zidit dar dupa parerea mea era cam sarac, adica se sfarama destul de usor, eu pentru a tencui as doza la un sac de 40kg la 180-200kg de nisip. holcim nu am folosit. oricum daca aveti ocazia sa va creeati propria tencuiala de calitate si net mai sanatoasa din punct de vedere ecologic ar fi: un sac de ciment plus doi saci de var ( legant hidraulic) plus nisipul si apa aferenta creeri unei paste omogene. 250kg nisip circa
din experienta,va sfatuies sa folositi MULTIBAT ,un sac la doua roabe de nisip