Sintem prea saraci ca sa cumparam ieftin, asta ziceti dv. Autonomia costa al naibii de mult, asa e! Am putea sa avem autonomie fata de UE, dar ne-ar ...

Sintem prea saraci ca sa cumparam ieftin, asta ziceti dv. Autonomia costa al naibii de mult, asa e! Am putea sa avem autonomie fata de UE, dar ne-ar costa de ne-ar rupe pe alta parte, ca ma pierde o serie de avantaje si am plati datorii ani si ani de zile. Parerea mea: mai bine stai in turma si platesti cu turma, pentru ca asa merge treaba. Cine isi permite sa dea mii de euro azi pe cateva panouri doar in ideea ca va face economie peste zece ani? Putini romani sunt asa.
Eu unul din UE nu vreau să ieșim! Dar îmi voi cumpăra 3 panouri fotovoltaice pe casă, chiar dacă mă costa zece mii de euro acum. Altfel în zece ani dau tot zece mii de euro degeaba pe curentul altora. Și nici panouri pe casă să nu o am peste zece ani, înseamnă c-o iau de la capăt.
Si iti vor pune taxa pe lumina soarelui, ca doar a mai fost. Trebuie sa eliminam cauza, nu efectul...
La o casa ai nevoie de max. 3000 W x 1,5 sau 2,0 euro/W = cca. 6000 W. ...Pana la 10000 eheheeee...Deci nu este chiar asa de ...negru....Nu? In varianta de cogenerare solara... altfel se discuta.... face si agent termic si curent electric in acelasi timp
Buna ziua , Va rog sa detailati calculul : [ 3000 W x 1,5 sau 2,0 euro/W = cca. 6000 W. ...Pana la 10000 eheheeee ] Este cel mai concret punct pana acum , dar mi se pare eronat . Puteti fi ceva mai explicit ?Multumesc.
Acela nu e al meu, ci acesta: Biomasa vegetala uscata cca. 4Kwh/Kg energie termica.3 Kg bmv.echiv.1m3 gaze nat. YOUTUBE-CALDURA GRATIS. 46 VIDEO.
incaz ca doriti sa deveniti ,,independent energetic,, utilizand panouri fotovoltaice, apar costuri care nu au fost descrise mai sus : invertoare de tensiune, sistemul de baterii care sa va dea autonomie pentru circa 3-4 nopti( se poate si mai mult , insa c/v bateriilor se ridica ); toate aceste costuri, inclusiv manopera de montaj se pot ridica la circa 3,5 eu/wat. Foarte putine familii sunt independente energetic-aproape este imposibi. De ce ?., sunt perioade, mai ales iarna, cand o perioada de circa 7-10 zile nu vedem soarele si energie nu avem sau f. putina. In aceasta perioada va trebuie o alta sursa energetica.
se recomanda montarea si folosirea panourilor in zonele izolae sau lipsite de electricitate .Enelul inca are energia ieftina www.termice.ro