Salut!Am cumparat o casa in Ianca demolabila,aproape cazuta.De ce am nevoe de autorizatie de demolare cind casa este deja la pamant?Va contactez din ...

Salut!Am cumparat o casa in Ianca demolabila,aproape cazuta.De ce am nevoe de autorizatie de demolare cind casa este deja la pamant?Va contactez din Anglia si vas multumi daca miati spune de institutia este deschisa in august ce documente ,acte si comisioane si de se poate face online?Va multumesc!!!!
Atat pentru construire cat si pentru desfiintare legislatia romaneasca prevede obtinerea unei autorizatii. Aceasta autorizatie este, de altfel, si modalitatea prin care se inscrie sau se radiaza o constructie din evidentele fiscala (pentru a plati sa nu impozit). Prin urmare unde-i lege nu-i tocmeala! Primariile in Romania lucreaza si in luna august, chiar daca o parte din personal este in concediu. Prin urmare se pot elibera documente. Procedura de desfiintare incepe cu un Certificat de Urbanism eliberat de Primaria din Ianca in cazul dumneavoastra. Apoi veti obtine avizele solicitate prin acest certificat, un proiectant autorizat va intocmi o documentatie tehnica si le veti depune la primarie pentru obtinerea Autorizatiei de Desfiintare. In afara de taxele pentru avize, taxa pentru autorizatie este de 0,5% din valoarea inscrisa la administratia financiara. Deocamdata nimic din ceea ce v-am spus nu se poate face online, poate doar sa incercati sa gasiti pe cineva care se va ocupa local de rezolvarea problemei dumneavoastra... Succes.