Plante cataratoare

Cum se numeste aceasta planta sau arbore? Pozele sunt facute intr-un parc din Paris si as vrea sa stiu daca creste si la noi.
Se numeste glicina (sau Wisteria) si da, creste si la noi. De fapt, in Bucuresti parcurile (mai vechi) sunt pline de glicine gigantice, care infloresc abundent primavara - un spectacol!. E o planta rezistenta la ger si iubitoare de lumina, cu flori de culoare mov-violet, grupate in ciorchini. Exista 2 specii: Wisteria sinensis (sau Wistaria sinensis, Wistaria chinensis, Glycine sinensis) care e originara din China si Wisteria floribunda, originara din Japonia. Wisteria sinensis infloreste primavara (mai-iunie), avand o durata a infloririi de aprox. 20 zile. Ciorchinii de flori sunt lungi de pana la 30 cm. Are tulpini rasucite si poate ajunge la inaltimi de pana la 20 metri. Exista si o varietate cu flori albe. Wisteria floribunda infloreste in perioada de primavara-vara (mai-iunie), avand ciorchinii de flori lungi de pana la 50 cm. Poate ajunge la inaltimi de pana la 8 metri.
Este glicina , o planta cățărătoare foarte frumoasa O poți găsi în Bistrița la Agro Afaceri . Magazin online cu multe plante ornamentale dar și arbori și arbuști Fructiferi . Mure , zmeura , Catina ,Goji , aronia , paulownia, flori etc . Detaliile le gasesti in site http://www.agroafaceri.com
Linkuri