Parazapezi la acoperis din tigla

Unde trebuie amplasati parazapezii pe un acoperis cu tigla. Sunt mai multe pareri diferite: la cca 1 m inainte de jgheaburi sau mai sus pentru a nu permite crearea avalansei si ruperea jgheaburilor. Ce varianta e mai buna ?
Buna dimineata Umbre. Uite ca la cafeluta dinaintea programului fix la asta ma gandeam si eu si te pot ajuta cu cateva informatii culese de mine de pe ici-colea! Din pacate eu cunosc despre montarea parazapezilor pe acoperisurile din tabla tip tigla (pentru ca asta imi montez) dar cred ca principiul este acelasi. Parazapezile se monteaza intre 800 si 1200 mm de la marginea acoperisului (deci spre jgeaburi) in functie de "zona de zapada" in care se afla amplasat. Asta scrie la manual... ce inteleg eu este asa: pe partea de acoperis mai expusa la crivat si implicit la cantitati mai mari de zapada se pozitioneaza mai sus caci trebuie sa retina mai multa zapada... iar acolo unde acoperisul este mai protejat se monteaza mai jos. Am vazut ca exista si niste elemente ce seamana cu niste carlige ce se prind de sortul de jgheab (deci se ancoreaza pana in capriori) peste care vine jgheabul. Nu am reusit sa imi dau seama care este utilitatea lor si daca sunt obligatorii in montaj odata cu parazapezile. Ti-am facut legatura mai jos cu un detaliu care te poate ajuta!
Linkuri
Buna ziua, Rolul parazapezilor este acela de aproteja constructia si bunurile sau persoanele aflate in apropierea acesteia de alunecarea brusca a unor cantitati mari de zapada. Astfel, accesul spre intrarile in cladiri, trotoarele aglomerate, zonele in care parcam masina sau depozitam lucruri sunt primele vizate in instalarea acestor elemente de protectie Din punctul meu de vedere cel mai bine este sa apelezi la producatorul tiglei pe care o montezi pe casa. Fiecare producator ar trebui sa dea reguli clare in privinta modului in care trebuie montate opritorile de zapada (parazapezile) sau sfartecatorile pe acoperisul produs de acesta. In aceeasi masura arhitectul si/sau proiectantul de rezistenta iti pot spune daca structura acoperisului tau poate prelua incarcari suplimentare din zapada adunata deasupra parazapezilor. Uneori se poate ajunge si la 300 de kilograme pe metru patrat, deci nu-i de glumit cu asta!!!