Izolare fonica apartament (in bloc nou)

Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament intr-un bloc nou, terminat in august 2013 si se pare ca nu are nici un fel de izolatie fonica deoarece imi aud toti vecinii (sus, jos si lateral) chiar si atunci cand vorbesc normal sau asculta TV, sa nu mai spun ca stiu cand foloseste fiecare baia. Vreau sa-l oblig pe dezvoltator sa remedieze pe banii lui dar nu stiu exact care este legislatia, ce nr de dB este legal si unde pot gasi un specialist pt a efectua niste masuratori sa demonstrez ca nu a fost construit corespunzator. De asemenea m-ar interesa cum as putea face izolatia fonica, daca e necesar sa izolez chiar fiecare perete sau numai o parte din ei, tavan etc. Blocul are peretii din BCA de 20 cm. M-ar interesa si ce materiale sunt cele mai eficiente si cat m-ar costa si izolez intregul apartament.
Buna ziua ! Am si eu tot aceasta dilema (ca cea de la discutia 8) ,numai ca la mine situatia este putin diferita ,in sensul ca blocul este vechi (1977), peretii sunt din beton si am un vecin care are program de cearta noaptea.Am un singur perete cu el si nu stiu cat de eficienta ar fii izolatia unui singur perete si ce materiale ar fii potrivite pentru o izolatie fonica acceptabila. Din discutiile de pe acest forum nu m-am lamurit complet (policarbonat,pluta expandata,placi gipscarton( NIDA ACUSTIC).As dori daca se poate un raspuns la aceste intrebari . Multumesc anticipat!
buna seara,va rog frumos sa m-a ajutați cu niște răspunsuri .locuiesc la etajul 1 al unui bloc pe cadre,la parter spațiu comercial ,mai nou un bar ,nu are muzica doar ce m-a deranjează e ca se aude cum vorbesc,cum tusesc etc.. Am renovat anul trecut ap si pe placa de ciment am pus polistiren de 3cm ,o pâslă si apoi parchetul,iar pe unul din pereți am pus tot polistiren,(am aflat dupa ca polistirenul nu izoleaza fonic) iar acum se aude mai tare si parca prin perete. Va rog mult sa mi Spune-ți ce materiale ar fi mai bune Si ce ar trebui izolat peretele sau podeaua? Cat e limita normala de db ? Aaa si încă ceva am citit despre un produs hd foam plus si o membrana,sunt bune? Se poate cu altceva? Nu e ceva foarte grav ca se aude ,v am zis nu e muzica,doar se aud vocile chiar si la o discuție normala.va mulțumesc
Legislatia din România care reglementează poluarea sonoră este următoarea: •Legea nr. 265/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului; •H.G. nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental; •Ordinul nr. 536/97 al ministrului sănătăţii pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei; •Ordinul nr. 678/1344/915/1397/2006 pentru aprobarea Ghidului privind metodele interimare de calcul al indicatorilor de zgomot pentru zgomotul produs de activităţile din zonele industriale, de traficul rutier, feroviar şi aerian din vecinătatea aeroporturilor; •H.G. nr. 674/2007 pentru modificarea si completarea H.G. nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental; •STAS 10009 – 88 Acustica urbană. Limite admisibile ale nivelului de zgomot; •STAS 6161/3 – 89 Determinarea nivelului de zgomot in localităţile urbane. Metodă de determinare; •STAS 6156 – 86 Protecţia împotriva zgomotului în construcţii civile şi social-culturale. Limite admisibile şi parametrii de izolare acustică; •SR ISO 1996/1,2,3:1995 Acustică. Caracterizarea şi măsurarea zgomotului din mediul inconjurător; •SR ISO 9613/2:2006 Acustică. Atenuarea sunetului propagat în aer liber. Metodă generală de calcul; •SR ISO 8297 – 1999 Acustică. Determinarea nivelurilor de putere acustică ale instalaţiilor cu multe surse pentru evaluarea nivelurilor de presiune acustică din mediul inconjurător. Metoda tehnică; •STAS 12025-1:81 Acustica in construcţii. Efectele vibraţiilor produse de traficul rutier asupra clădirilor sau părţilor de clădiri. Metode de măsurare; •SR 12025-2:94 Acustica in construcţii. Efectele vibraţiilor asupra clădirilor sau părţilor de clădiri. Limite admisibile; •STAS 10183/1,2,3,4-75 Acustica in transporturi. Supravegherea zgomotelor produse de avioane pe aeroporturi si in vecinatatea acestora.